Danskerne ønsker nem aftensmad, hvordan kan du gøre din aftensmad nem og varieret?

Oplever du også ofte dette scenarie: det er ved at være fyraften og du ønsker egentlig bare, at komme hjem og slappe af, men i stedet for skal du først finde ud af hvad I skal have til aftensmad og nå at handle ind? Du kunne godt tænke dig at afprøve nye retter, men har ikke energien til at finde nye opskrifter og derfor ender det med, at du vælger mellem de samme retter om og om igen. Sådan er det for rigtig mange hver evig eneste dag.

Aftensmåltidet markere afslutningen på dagen og det er her, hvor mange samler familien og snakker om dagen der er gået. Derfor er ønsket hos mange, at servere et godt samt sundt måltid, med en god smagsoplevelse, men samtidig står et andet ønske også højt på listen og det er, at aftensmaden er nem og den ikke tager for lang tid at lave.

Generelt er danskerne vilde med nem aftensmad og i top 3 over danskernes mest populære retter til aftensmad er rugbrød med pålæg, pizza og suppe.
7 procent af aftensmåltiderne over en måned er rugbrød. Rugbrød med enten kold eller varm pålæg er dermed blevet den mest populære aftensmad hos danskerne og slår derfor tidligere klassiske aftensmad retter, som f.eks. stegt flæsk, frikadeller.

Pizzaen er den næstmest populære ret blandt danskerne, som aftensmad. Her svarede de adspurgte at det både var som take away, færdigret eller i en hjemmelavet version, det blev serveret. Så pizzaen er en ret, hvor det er muligt at finde en løsning der passer til familien og den tid der er til rådighed.
Den tredje mest populære aftensmads ret er suppe, hvilket mange begrundede med, at der var mange variationsmuligheder, samt at mange af supperne på markedet, ikke kræver lang tilberedningstid, så det er derfor en nem aftensmad løsning.
I top 10 over mest populære retter dominerede ellers kødretter samt pastaretter med kort tilberedningstid.

Undersøgelser har vist at langt de fleste danskere har et udvalg på 15-25 forskellige opskrifter, som de ofte laver til aftensmad. I en undersøgelse, hvor man spurgte 2000 danskere hvad de lavede til aftensmad dagen før, svarede:

47 % at de havde lavet en ret, som havde lavet ofte
22 % eksperimenterede sig frem til ret
9 % fulgte en nedskrevet opskrift
8 % lavede en ret, de aldrig havde lavet før.

Næsten halvdelen af de adspurgte, havde altså lavet en ret som de havde lavet mange gange før og det var kun meget få der havde lavet en ret, de aldrig før havde prøvet før.

I mange hjem, skelnes der tit og ofte mellem hverdagsmad og weekendmad. Hvor aftensmåltiderne i hverdagen er mere præget af det skal være let og nemt, så er det i weekenderne mere ‘kød-tunge-retter’, som f.eks. bøffer, steg og gryderetter der bliver sat på bordet. For her er der mere tid og overskud til at kræse om maden, måske kommer der gæster, som man ønsker at servere lidt ekstra lækker mad for.
Men sådan behøves det ikke at være, måltidskasser med råvarer og opskrifter kan være en fantastisk løsning, der giver plads til glæden ved madlavning og inspirerer, uden at optage store mængder tid.

Et abonnement på en måltidskasse kan altså være en god vej frem, for dig der ønsker at spise mere varieret aften måltider og dig der ønsker at prøve nye retter, men ikke selv har fantasien eller energien til at finde opskrifter og derfor ender med at lave og spise de samme måltider igen og igen.
Her på siden kan du finde leverandører, der udbyder forskellige måltidskasser, som leverer lige til døren og hvor der medfølger både kostplan, de ingredienser der skal bruges samt udførlige opskrifter, så dig og din familie ikke skal bekymre sig om andet end at lave maden.




Indtast din e-mail og få tilbud og gode råd om måltidskasser:

Fortsæt uden indtastning af e-mail

Betingelser