facebook

Brevkasse

Selvom vitaminpiller er en kæmpe forretning og mange danskere hver dag vælger, at spise vitaminpiller er der ikke meget der tyder på, at det er nødvendigt at spise vitaminpiller, så længe man sørger for at spise sundt og varieret.

Du kan dog overveje tilskud hvis:

Det er vinter: når det er vinter kan man overveje et tilskud D-vitamin. Man kan dog også vælge at spise fede fisk, som er en af de få fødevarer, der bidrager med D-vitamin.

Du ikke spiser mejeriprodukter: hvis du slet ikke spiser mejeriprodukter, kan du overveje at tilskud af kalk. Du kan dog også få nok kalk gennem maden, ved at sørge for at spise godt med grøntsager.

Du slet ikke spiser fisk: kan man overveje at spise et tilskud med D-vitamin, da fisk er en af de få fødevarer der bidrager med det vigtige vitamin. Kig eventuelt her på siden, hvor du finder leverandører af måltidskasser, hvor der er fokus på gode opskrifter med fisk

Du er, eller planlægger at blive gravid: hvis du gerne vil være gravid, eller er gravid, er det vigtigt at være opmærksom på at du får nok folsyre, jern samt D-vitamin. Sundhedsstyrelsen anbefaler at tage et tilskud af folsyre, fra du ønsker at blive gravid og anbefaler gravide et tilskud af folsyre, D-vitamin og jern samt at få tilstrækkeligt med kalk.

Hvis du spiser meget lidt eller meget ensidigt: hvis du ikke sørger for at spise varieret, kan du komme til at mangle næringsstoffer og man kan derfor overveje at spise en multivitaminpille. Dog skal man være opmærksom på, at en vitaminpille ikke kan erstatte en varieret kost.

Her på siden kan du finde måltidskasser der passer til alle, måltidskasserne sørger for at du får en sund og varieret kost og på den måde få dækket dit vitamin-behov, uden at du selv skal stå med noget arbejde.

Hvis man ønsker at tabe sig, skal man helt praktisk spise færre kalorier end man forbrænder.

Dette kan godt lyde let - men det er ikke altid så let, da der er mange faktorer der kan spille ind for, at et vægttab og en kostomlægning bliver en succes.

Det kan være svært at tage det sunde valg når man står i supermarkedet og skal handle ind efter en lang dag, derfor kan det være en god ide, at lave madplan og at handle ind til en hel uge på en gang. På den måde bliver man ikke fristet til at tage det nemme valg eller til at købe noget man ikke skulle.

Det kan også være svært at tabe sig, hvis man synes den mad man spiser er kedelig og fantasiløs.

Her på siden kan du finde leverandører af måltidskasser, der laver mad til dig der ønsker at tabe dig, men samtidig sørger for at maden er spændende og noget man har lyst til at spise, ved en måltidskasse skal du ikke selv sørge for der bliver handlet ind og du kan dermed undgå at blive fristet til at købe noget, du ikke skulle (Måltidskasser fra Sund Takeaway)

Kostfibre er særlig grove kulhydrater fra madvarer som f.eks. kornprodukter, frugt og grønt.

Forskellen på kostfibre og de almindelige kulhydrater er, at de bevæger sig relativt ufordøjet igennem systemet.

Der findes to forskellige slags kostfibre:

De opløselige: binder vand til sig, når de bevæger sig gennem tarmsystemet. Dette får dem til at fylde mere og dette sænker mavetømningshastigheden, hvilket er med til at skabe en længere mæthedsfornemmelse. På den måde spiser man mindre, når man får kostfibre i sin kost. De opløselige fibre findes i: frisk og tørret frugt, gulerødder, havre, rugbrød og bønner

De uopløselige: kan ikke opløses i vand, men binder stadig en smule vand til sig. De uopløselige fibre er med til at øge hastigheden på fordøjelsen af maden, hvilket sikre en velfungerende fordøjelse. Men mæthedsfornemmelsen er ikke så stor, som ved indtagelse af de opløselige fibre. Findes i produkter som: hvede og upolerede ris.

Kostfibre har mange gode egenskaber udover at skabe en længere mæthedsfornemmelse og sikre en velfungerende fordøjelse, kan indtagelsen af kostfibre være med til, at forebygge hjertekarsygdomme og kræft.

Spiser du nok kostfibre? Her på siden kan du finde leverandører der har udarbejdet måltidskasser, hvor der er særlig fokus på kostfibre (Måltidskasser rig på kostfibre)

Mange tror, at før det er fuldkorn, skal det være hele kerner. Men dette er ikke helt rigtigt, fuldkorn kan nemlig både være hele og forarbejdede kerner som f.eks. knækkede, skårne eller malet kerner. Det vigtigste er blot, at alle dele af kornet er taget med.

Der sidder mange fibre i skallen af kornet, og fibre er med til at mætte og slanke, så ved at spise fuldkorn kan du være med til, at forebygge overvægt og fedme.

Fedme øger risikoen for en lang række af andre sygdomme, derfor kan man ved forebyggelse af fedme, ved f.eks. at øge indtaget af fuldkorn, også forebygge for sygdomme som f.eks. hjertekarsygdomme og diabetes.

Du kan få dækket dit daglige behov for fuldkorn ved at spise en portion havregryn og en til to skiver rugbrød.

Du kan nemt vælge produkter med et højt indhold af fuldkorn, ved at kigge efter fuldkornslogoet ‘Vælg fuldkorn først’.

Her på siden finder du leverandøren Smartbake. Hos Smartbake får du en abonnementsordning, hvor du får leveret dej direkte til døren. Med en dejkasse er du sikret fantastiske bageoplevelser med gode og sunde råvarer, det bliver nemmere end nogensinde før at lave friskbagt morgenbrød, madpakkebrød, rugbrød og meget mere, se mere her

Danskerne spiser en stor portion kulhydrater om dagen, men i de senere år er kulhydrater blevet gjort til noget udskældt og noget man ikke bør spise. Men kulhydrater er en vigtig kilde til kroppens energi.

Man kan groft inddele madens indhold af kulhydrater i stivelse, kostfibre (læs mere om kostfibre her: Kostfibre) og forskellige sukkerarter.

Kulhydrater bliver optaget i tyndtarmen og maven og bliver herfra transporteret som blodsukker rundt i blodet. Vores muskler bruger især kulhydrat som energikilde, derfor gælder det om at finde en god balance hvis man gerne vil tabe sig hvor kroppen får rigelig med energi, men samtidig ikke gemmer på ubrugt kulhydrat som fedt.

Kulhydrater fra f.eks. hvidt brød og sukker, er med til at få blodsukkeret til at stige og falde hurtigt igen, samtidig med det ikke giver en mæthedsfornemmelse. Disse kulhydrater kan være en god ide, at skære ned på, især hvis man gerne vil tabe sig.

Kulhydrater fra f.eks. fuldkornsbrød og grøntsager er med til at give en god mæthedsfornemmelse og sikrer at man har et stabilt blodsukker.

Flere og flere danskere fravælger helt eller i perioder kød og det kan gøres på flere forskellige måder.

Vegetar: Spiser ingen form for kød, fjerkræ, skaldyr eller biprodukter fra slagtning af dyr. En vegetar lever af planteføde, hvilket vil sige frugt, grønt, korn, bælgfrugter, nødder og frø og med eller uden et supplement af mælkeprodukter og æg.

Her på siden kan du finde spændende vegetariske måltidskasser, hvad enten du er ny i det og gerne vil prøve at spise plantebaseret i en periode eller du er garvet vegetar, men blot vil have nem aftensmad, blandt andet hos Aarstiderne, som tilbyder en VegetarKasse med smagfulde og mættende retter til hele familien (Årstiderne - digital advisor)

Hvis du gerne vil have det så nemt som muligt og et måltid leveret direkte til døren, laver Simple Feast vegetariske retter, leveret direkte til din dør, som er klar til servering på bare 10 minutter.

Veganer: Spiser ingen form for kød, fjerkræ, skaldyr eller biprodukter fra slagtning af dyr, men undgår derudover også alle animalske produkter som f.eks. mælk, æg, ost, pels, honning, uld og produkter der er testet på dyr.

En veganer spiser plantebaseret.

Du kan også som veganer finde spændende måltidskasser. Aarstiderne tilbyder en VeganskKasse, hvor der er fokus på velsmag, sundhed, klimavenlighed og helt grønne retter. Grøntsagerne er hovedrollen i måltiderne og bliver suppleret med vegetabilske proteiner, som kan være bælgfrugter, korn eller ris Årstiderne - digital advisor.

Simple Feast leverer også tilberedte veganske retter, direkte til din dør, så her er også mulighed for at få en super nem aftensmad, du kan tilberede på 10 minutter uden at gå på kompromi med kvaliteten og smagen.

En anden type der også vinder frem er flexitar:

Flexitar er hvor man spiser kød nogle gange, men spiser ellers hovedsageligt plantebaseret.

Du kan som flexitar også finde flere forskellige måltidskasser her på siden, der passer til dig. F.eks. tilbyder Aarstiderne en FlexitarKasse til dig der gerne vil have grønne aftensmåltider, men som stadig ønsker at få lidt kød og fisk. I kassen fra Aarstiderne vil der altid være en ret med fisk, en ret med fjerkræ og en eller to dage med vegetariske retter (Årstiderne - digital advisor)

En flexitar måltidskasse kan være til dig der ønsker, at spise mindre kød, men ikke ved hvor du skal begynde, her kan du få inspiration med en måltidskasse til at lave retter uden kød.

Fisk og især fede fisk er vigtigte at spise, da de blandt andet indeholder fiskeolier, selen, jod og D-vitamin, hvilket alle sammen er ting kroppen har brug for, men som er svære at få nok af fra andre fødevarer.

Når man spiser fisk flere gange om ugen, har man mindre risiko for at få hjerte-kar-sygdomme sammenlignet med personer, der sjældent spiser fisk. Mangel på D-vitamin kan give knoglesvind, og det øger risikoen for knoglebrud hos ældre, ved mangel på jod kan man opleve en forstørret skjoldbruskkirtel og dermed risiko for forstyrrelser i stofskiftet.

Der er ikke en egentlig mangel på selen hos danskerne, men selen kan være med til at mindske risikoen for kræft og hjerte-kar-sygdomme.

Læs eventuelt mere i artiklen Spis mere fisk - mere fisk på bordet

Hvis du ønsker at spise mere fisk, kan du her på siden finde flere leverandører af måltidskasser, hvor der er fokus på gode opskrifter med fisk. F.eks. har Skagenfood måltidskasser med fisk, hvor der er fokus på friske fisk og kvalitetsråvarer. I måltidskassen er der alle de råvarer du skal bruge og udførlige opskrifter med hvordan retterne skal laves. Se de mange måltidskasser her

Økologiske frugter og grøntsager adskiller sig fra de konventionelle frugter og grøntsager på den måde, at der ikke bliver brugt lige så mange sprøjtegifte.

Hos de konventionelle landmænd bliver der brugt kemiske gødningsstoffer for at få jorden til at give nok næring til planterne. Desuden bruger de forskellige kemiske ukrudtsmidler og sprøjtegifte for at bekæmpe insekter.

Det betyder, at du kan finde mange flere kemiske rester i de konventionelle fødevarer. Flere eksperter har påpeget, at de kemiske rester kan være kræftfremkaldende, og de kan derfor have en negativ indvirkning på din krop.

Myndighederne siger dog, at man ikke med sikkerhed ved endnu, om økologiske fødevarer er sundere end andre, men der er undersøgelser om netop dette på vej. Men ved at vælge økologisk slipper man med sikkerhed for sprøjtemidler og aromastoffer.

Hvis du ønsker at læse mere om emnet, kan du her på siden finde artiklen ‘Hvorfor er det egentlig vigtigt at spise økologisk’.

Du kan også her på siden finde mange leverandører af måltidskasser hvor der er fokus på økologiske råvarer.

Grøntsager er vigtige at få, da de indeholder en masse gavnlige kostfibre, vitaminer og mineraler, som er vigtige for vores kroppe. Anbefalingerne fra de ti kostråd lyder, at du skal spise frugt og mange grøntsager, mere præcist er anbefalingen at man spiser 600 gram frugt og grønt om dagen og mindst halvdelen skal være grøntsager.

Det er især en god ide at vælge de grove grøntsager som f.eks. løg, broccoli, blomkål, rodfrugter og bønner.

Hvis man spiser grøntsager til alle hovedmåltider og spiser frugt og grønt til mellemmåltider, når man nemmest op på 600 gram om dagen.

Anbefalingerne lyder for børn fra 4 - 10 år på 300 - 500 gram frugt grønt, alt efter alder.

Andre måder at gøre det nemt at indtage de 600 gram frugt og grønt om dagen:

 • Altid at have grøntsager og frugt tilgængeligt i dit køleskab.
 • Øs først grøntsager, så andre ting som f.eks. kød, ikke overtager din tallerken
 • Tænk grøntsager ind i din madlavning
 • Vælg frosne grøntsager, hvis du føler det er nemmere
 • Hav vegetariske dage, hvor grøntsagerne er i fokus

Her på siden kan du finde en masse forskellige måltidskasser, alle har fokus på det gode måltid og der er også sørget for du får en masse grøntsager i dine måltider. Find den måltidskasse der passer bedst til dig (Find måltidskasser)

Brød er for mange blevet en forbudt madvarer, da de er bange for at de får for mange kalorier, kulhydrater eller gluten, ved at spise det.

Der er dog ikke noget videnskabeligt belæg for, at man bliver sundere hvis man dropper at spise brød. Brød kan faktisk være ganske sundt, så længe man vælger at spise det rigtige slags brød.

Fuldkornsbrød kan være et sundt tiltag til et måltid, da det er fyldt med fibre, der mætter og holder maven i gang. Læs mere om fibre her: "Hvad er kostfibre og hvad hjælper de?"

Samtidig viser undersøgelser at folk der spiser mest fuldkorn har en lavere risiko for at udvikle diabetes, hjertekarsygdomme, samt tarmkræft og dette skyldes formodentlig kombinationen af de indholdsstoffer der er i kornet.

Anbefalingerne lyder at man spiser 75 gram fuldkorn om dagen og dette kan blandt andet opnås ved at spise fuldkornsbrød. Læs mere om fuldkorn her: "Hvad er fuldkorn og hvad hjælper det?".

Her på siden finder du leverandøren Smartbake. Hos Smartbake får du en abonnementsordning, hvor du får leveret dej direkte til døren. Med en dejkasse er du sikret fantastiske bageoplevelser med gode og sunde råvarer, det bliver nemmere end nogensinde før at lave friskbagt morgenbrød, madpakkebrød, rugbrød og meget mere, se mere her

Der er mange grunde til at danskerne ønsker at holde kødfrie dage eller være helt kødfri, mange mener det er bedre for deres sundhed, ligesom hensynet til miljøet og dyrene også er en motivation for mange, der besvarede undersøgelsen.

For andre er det måske æstetiske, religiøse eller spirituelle årsager der er afgørende for, der ikke spises kød.

Dog har giver mange udtryk for, at det er svært at få dækket sit proteinbehov uden at spise kød. Men der findes mange andre fødevarer end kød, der indeholder masser af protein og nogle giver endda flere proteiner end kød:

Mælkeprodukter:

Revet parmesan: 39 gram pr. 100 g., fast ost 20+: 30 gram pr. 100 gram, mozzarella 30+: 29 g. pr. 100 gram.

Frø og kerner:

Græskarkerner: 29 gram pr. 100 gram og hørfrø: 25 gram pr. 100 gram

Linser og bønner:

Edamamebønner: 36 gram pr. 100 gram, røde linser: 27 gram pr. 100 gram, brune linser: 25 gram pr. 100 gram.

Disse fødevarer har alle et proteinindhold, der er højere end der er i det mest almindelige kød, det er derfor nemt at erstatte proteinet fra kød med andre fødevarer, hvis man ikke ønsker at spise kød, eller hvis man ønsker at skære ned på sit kødforbrug.

Hvis du kunne tænke dig, at læse mere om hvorfor protein er så vigtigt for kroppen, så læs artiklen her på siden: ‘Proteinrige fødevarer: uden kød’

For nogen kan det virke uoverskueligt ikke, at spise kød og finde alternativer til at få protein på og hvad man kan erstatte kød med.

Men hvis du ønsker ikke at spise kød eller at spise mindre kød, er det ikke besværligt.

Her på siden, finder du flere leverandører af vegetariske måltidskasser

LCHF er en forkortelse for Low Carb High Fat, men kaldes også blot Low Carb.

Princippet i LCHF er: få kulhydrater meget fedt.

LCHF går kort fortalt ud på, at man sammensætter sine måltider af naturlige råvarer såsom fisk, æg, fjerkræ, kød, grøntsager, fede mælkeprodukter samt naturligt fedt fra olier og smør. Altså enkel mad uden tilsætningsstoffer.

Læs eventuelt mere om LCHF her på siden og se hvilke leverandører der tilbyder LCHF-måltidskasser, leveret direkte til din dør.

LCHF måltidskasserne bliver udviklet af dygtige kokke, der har for øje at sammensætte et korrekt LCHF måltid og samtidig gøre det nemt, at spise efter Low carb-principperne. I måltidskasserne vil der være fokus på måltider med kød, fisk og masser af grøntsager, altså protein, gode fedtstoffer og langsomme kulhydrater.

Da en af principperne bag LCHF er at reducere indtaget af kulhydrat, vil kasserne altid være uden ris, pasta, linser, kikærter samt kartofler, ærter og majs.

Sense er Suzy Wengel, som udtaler at Sense ikke blot er en ny kur, men derimod en livsstil, der passer til alle mennesker, uanset alder, størrelse og vægt.

Det vigtigste princip bag Sense er Sense-spisekassemodellen, der giver en skabelon over dine måltider og som består af tre spisekasser, hvilket består af en særlig måde at sammensætte kosten på ud fra 3-4 håndfulde mad og 1-3 spiseskefulde fedtstof.

Da hændernes størrelse oftest hænger sammen med, hvordan vores kroppe er bygget samt højden, vil det betyde at kvinder vil spise 1.500 kalorier om dagen, hvor en mand vil spise omkring 2.000 kalorier om dagen.

Ønsker du at afprøve om Sense er noget for dig, men ved ikke hvordan du skal komme igang?

Aarstiderne tilbyder en måltidskasse med skønne velsmagende, grønne retter baseret på Sense-principperne. Med til kassen medfølger også opskrifter, samt en oversigt over, hvordan de enkelte retter skal fordeles i henhold til spisekassemodellen. Derudover har Aarstiderne indgået et eksklusivt samarbejde med kvinden bag Sense, Suzy Wengel, der kommer med sine tips og tricks, til hver måltidskasse. Sense

Mange danskere føler ikke de har ordentlig tid til at lave mad, efter en lang arbejdsdag og derfor bliver maden ofte ensformig eller måske et mindre sundt valg end ønsket.

Når man søger på ‘Google’ efter ‘nem sund aftensmad’ kommer der mange resultater frem, så der ligger meget inspiration på nettet, men alligevel føler mange det er besværligt.

Men sund og nem aftensmad behøves slet ikke være så tidskrævende, som mange tror. Det handler om planlægning og prioritering, der er flere måder at gøre det nemmere at få tid til at lave sund og nem aftensmad:

 • Lav en madplan og køb stort ind en gang om ugen f.eks. søndag
 • Køb fødevarer der kan holde sig længe, f.eks. frosne grøntsager, så du altid har grøntsager du kan supplere med.
 • Få leveret en måltidskasse med enten færdiglavet mad eller en kasse med råvarer og opskrifter, hvor du selv kan fremtrylle en sund og nem ret på under en halv time. Her på siden finder du en masse forskellige leverandører af måltidskasser. Hvad enten du ønsker det skal være færdiglavet mad eller friske råvarer der skal leveres direkte til døren, kan du finde en kasse der passer perfekt til dig og din families størrelse - nem aftensmad

Der er opstået mange myter om, hvad der er bedst for kroppen at spise og drikke, hvis man ønsker at give kroppen det bedste udgangspunkt i forbindelse med træning.

Når man dyrker sport og træner kroppen, er det vigtigt at kroppen får de rigtige næringsstoffer til at kunne yde sit bedste i træningscenteret og til at restituere efter træning.

Mad er musklernes byggesten og derfor gælder det om, at sammensætte den helt rigtige kostplan når du har sat dig et træningsmål. Når kosten skal sammensættes er det vigtigt, at den består af den rette mængde vitaminer, mineraler, proteiner, fedt samt kulhydrater.

Hvis du ønsker at læse mere om kost og træning, kan du finde artiklen ‘Lav en kostplan og nå dit træningsmål’ her på siden.

Her på siden kan du finde en måltidskasse, hvor der er fokus på træning og kost, på den måde bliver der lagt en kostplan for dig og du får både ingredienser og opskrifter sendt direkte til døren, så du i stedet kan bruge energien i fitnesscenteret. Det er også muligt, at få måltidskasser hvor maden er lavet, så den bare skal tages ud af køleskabet og måske varmes, nemmere bliver det ikke.

Mange forældre oplever det er nemmere at få deres børn til, at spise nyt mad, hvis de selv har fået lov til at være med i køkkenet.

Børn er født nysgerrige og det gælder også nysgerrighed ved mad. Så ved at lave mad sammen som familie og lade børnene deltage, er der større sandsynlighed for at de ikke mister deres nysgerrighed. Ved at lave maden sammen, kan børnene lærer råvarer at kende og hvordan de smager forskelligt, alt efter hvordan man tilbereder dem.

De større børn kan have deres egen maddag og lave det meste selv.

Børn der er gamle nok til at sidde i en højstol, kan få en grydeske og en skål at sidde med eller lidt mad de kan sidde og lege med, samtidig med man som forældre snakker med dem om maden.

Når barnet er omkring 1 år kan det deltage mere i madlavningen for eksempel ved at:

 • Vaske, skrælle, skære og dele forskellige grøntsager og frugter
 • Veje ingredienser, slå æg ud, røre i skåle
 • Forme for eksempel fars til frikadeller og dej til boller

Du kan læse mere om fordelene ved at inddrage dine børn i madlavningen i artiklerne ‘Få dine børn til at hjælpe med madlavningen’ og ‘Lav mad sammen’

Mange forældre ønsker at lære deres børn at lave mad, men synes de har for travlt eller de synes det er for besværligt, at have børnene med i køkkenet.

Der findes heldigvis metoder til, hvordan man kan inddrage børnene mere i madlavningen på en let og overskuelig måde. Der findes for eksempel måltidskasser, der bliver sendt direkte hjem på adressen, hvor man på den måde ikke behøver at skulle overskue at finde på, hvad familien skal spise hver dag - det er blevet planlagt på forhånd for dig, og kasserne indeholder både alle ingredienser og udførlige opskrifter, så du bare skal gå i gang. Mange af kasserne henvender sig specifikt til børnefamilier, der gerne vil inddrage deres børn mere i madlavningen, så opskrifterne er lette og på et niveau, så alle kan være med.

Det kan være svært at ændre sine vaner og det at skære ned på sit kødforbrug kan være svært, da det for mange danskere er det der er omdrejningspunktet i madlavningen. Først finder de ud af hvilket slags kød der skal ligge på tallerkenen og derefter finder de ud af hvad for noget tilbehør og grønt der skal til.

Hvis du spiser kød hver dag eller flere gange om dagen, kan en måde at skære ned på sit kødforbrug, at vælge at have en vegetarisk dag - altså en dag uden kød. Siden hen kan man udvide med flere dage uden kød, hvis det er det man ønsker.

Når du er i supermarkedet for at handle, gælder det om at tænke anderledes end du plejer. I stedet for at tænke kød, skal der tænkes linser, bønner og masser af grønt.

Hent inspiration til dine nye retter i kogebøger, på hjemmesider, en anden måde at hente inspiration kan være ved at få leveret en måltidskasse.

Mangler du inspiration til hvordan du laver retter uden kød, kan en måltidskasse være vejen frem for dig. Her modtager du ingredienser og opskrifter direkte til din dør, og her på siden kan du både finde måltidskasser hvor der både er dage med kød og dage uden også kaldet flexitar måltidskasse, eller ren vegetariske måltidskasser eller hvis du ønsker dig måltidskasser, der er helt fri for produkter fra dyr, findes der veganske måltidskasser

De fleste ved godt, hvad der skal til for at man taber sig.

Det kommer nok ikke som en overraskelse, at hvis man ønsker at tabe sig, skal man spise færre kalorier end man forbrænder. Det lyder umiddelbart meget nemt, men det er det ikke altid og der kan være mange faktorer der spiller ind, for at en kostomlægning bliver en succes.

For mange betyder det at skulle tabe sig, at de sætter tingene op i ‘sundt’ eller ‘usundt’. Fødevarer som for eksempel spinat og broccoli bliver sat i den ‘sunde’-gruppe og for nogen er smør og produkter med højt fedtindhold i den ‘usunde’-gruppe.

Men at sætte fødevarer i disse to grupper, ‘sundt’ - ‘usundt’, er ikke hensigtsmæssigt og du bør i stedet for kigge på i hvilke mængder du spiser tingene i. For når man laver forbud kan det være med til at en sund livsstil bliver svær at holde og det kan dermed blive en stressfaktor, hvilket kan være med til at øge appettiten.

Læs eventuelt mere om vægttab i artiklen ‘Flere går på slankekur, men opgiver efter kort tid’

Her på siden finder du leverandører, der tilbyder måltidskasser til dig der ønsker at tabe dig. Med i måltidskasserne medfølger kostplan samt energiberegninger, så du også selv kan holde øje med, hvor meget du spiser.

Flere leverandører tilbyder også måltidskasser til dig, der ønsker at spise efter en bestemt kur/retning, som f.eks. LCHF eller Sense

Med en måltidskasse er alting klaret for dig: der er købt ind, bestemt en menu og du kan endda finde måltidskasser hvor maden er forberedt for dig, og det hele bliver leveret lige til din dør

‘Morgenmaden er dagens vigtigste måltid’, dette kan mange sikkert nikke genkendende til at have hørt mange gange før. Mange er derfor også sikre på, at morgenmaden er særlig vigtig ved et vægttab.

Derfor tvinger mange sig selv til, at begynde at spise morgenmad når de går i gang med en “livsstilsændring”. Men nuværende forskning, viser at det ikke er nødvendigt at spise morgenmad hvis man gerne vil tabe sig.

Så om det er vigtigt at spise morgenmad er meget individuelt.

Nogen kan fint klare sig uden morgenmaden, andre oplever en voldsom sult senere og spiser meget mere end hvad godt er - andre oplever måske en træthed og koncentrationsbesvær ved at springe morgenmaden over.

Er du en af dem der er sulten om morgenen og gerne vil nå at spise morgenmad inden arbejde, men synes det er svært at finde på lækre morgenmadsretter eller ender med at lade være fordi tiden ikke er til det? Aarstiderne tilbyder en morgenmads-måltidskasse som giver en fedtfattig og fiberrig start på dagen. Kassen byder på gryn, grønt, frugt, nødder, æg og magre mejeriprodukter – alt sammen med fokus på masser af smag og langvarig mæthed.

Det kan virke uoverskueligt, når man kommer hjem efter en lang dag, at skulle til at lave aftensmad til sig selv. Derfor ender aftensmaden måske ofte med en rugbrødsmad eller take-away. Men med en smule planlægning kan det også være nemt at lave aftensmad, selvom man er alene.

Lav en madplan for ugen, på den måde kan du sørge for at få brugt alle de ingredienser du køber, men på forskellige måder.

Forbered: hvis du for eksempel køber et kilo gulerødder, kan det være en god ide at skrælle dem alle sammen på en gang og opbevare dem i en skål med koldt vand i køleskabet, på den måde er det nemmere at få brugt.

Evt. køb frosne grøntsager, med frosne grøntsager kan du tage det op du skal bruge til ét måltid og du har altid grøntsager du kan bruge.

Hent inspiration fra madplaner fra nettet, hvis du føler du spiser det samme om og om igen, så kig på nettet og find inspiration.

Et alternativ kan være at købe en måltidskasse. Hvis du ønsker at få varm mad, uden du selv skal gøre en stor indsats kan en måltidskasse være vejen frem. Flere leverandøre tilbyder måltidskasser til singler.

For eksempel tilbyder Kokkens hverdagsmad Single Kokkekassen som indeholder mad til en person i 4 dage om ugen. Alt hvad du skal bruge til fire komplette måltider, er i kokkekassen - kød, tilbehør og grønt. Der er ikke brug for opskrifter, da alt er lavet færdigt, men der følger anvisninger til opvarmning og servering med i kokkekassen. Det eneste du skal gøre er, at opvarme maden og muligvis krydre den lidt ekstra til din smag.

Ved hjælp af små tricks, kan man “snyde” hjernen til opleve større mæthed. Dette kan være en lille hjælp, hvis man gerne vil tabe sig, eller bare ønsker at spise mindre.

Udseendet af maden har en stor betydning, for eksempel kan forskellige former og farver være med til at gøre du er mere tilstede når du spiser.

Smagen har også stor betydning, derfor er det en god ide at sørge for at få de fem grundsmage tænkt ind i maden: sødt, surt, bittert, salt og umami.

Konsistensen af maden har også en vigtig betydning. Du kan skabe en rigtig god lækker mad-oplevelse, når maden indeholder kontraster i konsistensen.

Læs mere om hvordan du kan øge din mæthedsfornemmelse i artiklen ‘Sunde retter med de fem grundsmage’ Måltidskasserne du finder på denne side, er lavet af professionelle kokke der har fokus på at maden er en hel oplevelse og der er derfor fokus på sanser og de fem grundsmage i hvert eneste ene måltid og opskrift.

At abonnere på en måltidskasse kan altså hjælpe dig, der ønsker at spise sundt og varieret men samtidig gerne vil have en lækker madoplevelse hver evig eneste gang. Måltidskasserne kan også være med til at åbne dine øjne for de forskellige grundsmage og få dig til at prøve nye ting.

Når nattesøvnen er dårlig, kan det godt ende med at indtaget af mad dagen efter stiger og det er ikke grøntsager der bliver puttet i munden. Det er nemlig svære at holde sig fra junkfood, slik og sodavand når du er træt.

Forskere har fundet forklaringen på hvorfor det er sådan. Søvnmangel påvirker nemlig kemiske stoffer i hjernen på samme måde, som det aktive stof i cannabis, der gør at hashrygere har en markant øget appetit efter især det søde og salte. Tidligere forskning har også vist, at søvnmangel øger udskillelsen af hormonet ghrelin, som er det hormon der stimulere appetitten. Omvendt stiger hormonet leptin, efter en god nattesøvn.

Læs mere om hvordan manglende søvn påvirker vægten i artiklen ‘Hvordan manglende søvn påvirker vægten og hvordan du sikrer dig en stabil vægt, trods søvnproblemer’

Der er forskel på hvor meget man har brug for at sove igennem livet og behovet er også individuelt fra menneske til menneske. Den anbefalede mængde af søvn for en voksen er 7 - 9 timer.

I perioder hvor man føler sig stresset og dårlig søvn påvirker en, kan det virke uoverskueligt at skulle købe ind og få lavet mad hver evig eneste dag og det ender måske derfor tit med de nemme løsninger. En løsning kan være en måltidskasse.

Med et abonnement på en måltidskasse er det hele klaret for dig, her er der andre der sørger for at handle ind og levere maden direkte til din dør og du skal gøre et minimum af indsats for at få aftensmad der er varieret og spækket med gode vitaminer.

Kampagnekoder, inspiration, tips og tricks leveret i din indbakke.

Indtast din e-mail og få tilbud og gode råd om måltidskasser:

Betingelser

logo