Opskrift til 4 pers
Salat:
- 3-4 æg
- 8 tomater, grofthakkede
- Havsalt
- 1 fed hvidløg, knust
- 2 grønne peberfrugter, finthakkede
- 4 forårsløg, grofthakkede
- 1 agurk, fintsnittet
- 100 g sorte oliven, gerne soltørrede
- ½ bdt basilikum
Vinaigrette:
- 1 dl olivenolie
- 2 spsk hvidvinseddike
- 1 tsk honning
- Salt og peber
Tun i urter:
-
½ bdt persille, finthakket
-
½ bdt purløg, finthakket
-
½ tsk salt
-
300 g tun
-
3 spsk olivenolie
-
½ citron, økologisk, revet skal og saft af
Instruktioner
Kog æggene i 8 min., og overhæld dem derefter med koldt vand. Pil dem, og skær dem i kvarte. Kom de grofthakkede tomater i en sigte, og drys dem med havsalt. Lad dem stå i ca. 20 min., og dup dem derefter tørre med køkkenrulle. Gnid et fad med hvidløg, og anret derefter tomater, peberfrugt, forårsløg, agurk, sorte oliven, basilikum og æg på fadet.
Vinaigrette: Bland alle ingredienser, og smag til med salt og peber. Hæld vinaigretten over salaten.
Tun i urter: Bland persille og purløg med salt på en tallerken, og vend tunen i blandingen. Varm olien op på en pande til jævn varme, og steg tunen 3 min. på hver side. Skru ned for varmen, hvis krydderurterne begynder at blive brune. Skær tunen ud i skiver, kom citronskal og -saft over, og server dem til salaten.