Salade Niçoise med helstegt tun

En rigtig klassisk salat, der bliver ved med at fungere. Kombinationen af salt og umami fra tunen, syren fra tomaterne og blødheden fra æggene sidder lige i skabet.

Opskrift til 4 pers

3-4 æg
8 tomater, grofthakkede
Havsalt
1 fed hvidløg, knust
2 grønne peberfrugter, finthakkede
4 forårsløg, grofthakkede
1 agurk, fintsnittet
100 g sorte oliven, gerne soltørrede
½ bdt basilikum

Vinaigrette
1 dl olivenolie
2 spsk hvidvinseddike
1 tsk honning
Salt og peber

Tun i urter:
½ bdt persille, finthakket
½ bdt purløg, finthakket
½ tsk salt
300 g tun
3 spsk olivenolie
½ citron, økologisk, revet skal og saft af

Kog æggene i 8 min., og overhæld dem derefter med koldt vand. Pil dem, og skær dem i kvarte. Kom de grofthakkede tomater i en sigte, og drys dem med havsalt. Lad dem stå i ca. 20 min., og dup dem derefter tørre med køkkenrulle. Gnid et fad med hvidløg, og anret derefter tomater, peberfrugt, forårsløg, agurk, sorte oliven, basilikum og æg på fadet.

Vinaigrette: Bland alle ingredienser, og smag til med salt og peber. Hæld vinaigretten over salaten.

Tun i urter: Bland persille og purløg med salt på en tallerken, og vend tunen i blandingen. Varm olien op på en pande til jævn varme, og steg tunen 3 min. på hver side. Skru ned for varmen, hvis krydderurterne begynder at blive brune. Skær tunen ud i skiver, kom citronskal og -saft over, og server dem til salaten.


Mad og venner

Find flere opskrifter og råvarer hos Mad&Venner