Opskrift til 4-6 pers.
Shawarma:
- 1 kg lammekød, fx bov, alternativt kan kylling også bruges
- 5 dl græsk yoghurt
- 5 fed hvidløg, knuste
- 2 tsk allehånde, stødt
- 1 ½ tsk nellike, stødt
- 1 tsk muskat, stødt
- 1 tsk kardemomme, stødt
- 1 ½ tsk garam masala
- ½ tsk chilipulver, stødt
- 1 citron, økologisk, saft og skal af
Fladbrød:
- 3 ½ dl vand
- ½ pk gær
- 1 tsk salt Ca.
- 500 g hvedemel
Hvidløgsdressing:
-
3 dl cremefraiche
-
2 fed hvidløg, knuste
-
1 citron, økologisk, skal og saft af
-
1 bdt purløg
-
Salt og peber
Instruktioner
Ved servering: 4 store tomater, hakkede 1 sprødt salathoved, hakket 2 rødløg, skåret i ringe Sambal oelek**, efter smag Bredbladet persille
Shawarma: Bland alle ingredienser sammen, og stil kødet på køl natten over.
Fladbrød: Opløs gæren i vandet, og rør lidt efter lidt melet i. Når dejen er blevet fast, hældes den ud på et meldrysset bord, og æltes godt sammen, til den er blød og elastisk. Tilsæt mere mel undervejs, hvis den klistrer for meget. Lad dejen hæve i ca. 1 time. Skær den i 8 stykker, og form dem som boller. Rul hver bolle tyndt ud, så de bliver ca. 5 mm i tykkelsen. Steg hvert brød på en hed pande uden fedtstof i ca. 1 min. på hver side, til de bobler godt op.
Hvidløgsdressing: Bland alle ingredienser godt sammen, og smag til med salt og peber.
Ved servering: Fjern den overskydende marinade fra kødet, og steg kødet på en hed pande af flere omgange. På den måde sikrer du, at kødet steger og ikke koger. Når kødstykkerne har fået en flot stegeflade, tages de af varmen. Kom en god skefuld kød midt på et fladbrød, og kom tomater, salat og rødløg ved. Slut af med hvidløgsdressing og en skefuld sambal oelek efter smag.
*Mariner kødet dagen før, og så er det bare at stege det op og servere næste dag. Fladbrødene kan evt. købes hos en etnisk købmand.
** Sambal oelek er en chili-sauce, som stammer fra Asien. Den købes i glas i velassorterede supermarkeder, eller hos etniske købmænd.