Avocado stammer fra det nordlige Mellemamerika og kom til Europa i starten af 1500-tallet og til Asien i midten af 1700-tallet. Avocado bliver i dag især dyrket i Mexico. Man omtaler tit avocado som en grøntsag, men det er faktisk en tropisk frugt, der vokser på træer. Der findes flere forskellige sorter af avocadoer, den mest almindelige er formet som en pære og skrællen kan alt efter sort være grønt og helt glat, eller mere mørkebrun/mørkegrøn. Vitaminer og smag Avocado har et meget højt indhold af fedt, faktisk det højeste indhold af fedt blandt frugter, men modsat andre frugter indeholder avocado, næsten ingen sukker. Selvom der er et højt indhold af fedt i avocado, er der dog tale om de sunde fedtsyrer, derudover indeholder avocado også A-, B-, D-, E-, og K-vitaminer og mineralerne jern og kalium. Når en avocado er moden er frugtkødet blødt og en cremet konsistens og den har en nøddesmag. Avocadoen bliver høstet når den er umoden og er oftest stadig umoden når den når ud til butikkerne. Man kan finde ud af om en avocado er moden, ved at give den et let tryk i den ende hvor stilken har siddet. Hvis den giver efter er den moden og klar til at spise. Anvendelse Avocado kan spises som den er, men passer også i en salat, sammen med skaldyr/fisk eller røres med mælkeprodukter som en dip f.eks. guacamole. Dog skal man være opmærksom at frugtkødet i avocadoen misfarves hurtigt af luftens ilt, man kan dog undgå at den bliver misfarvet ved at drysse med citronsaft. Opbevaring En avocado er skrøbelig og bør ikke opbevares alt for koldt, da den meget let får køleskader, hvilket viser sig ved at den får brunfarvede pletter eller den ikke bliver moden. Den optimale måde at opbevare avocado på, er i en skål på køkkenbordet. Hvis man har købt en umoden avocado og ønsker den skal modne hurtigere kan den opbevares i en skål med f.eks. æbler eller tomater, der udskiller ethylen. Ethylen gør at avocadoen modnes hurtigere. Avocadoen kan holde sig i 2-8 dage, alt efter hvor moden den er.