Blomkål er blevet dyrket i vesten siden 1600-tallet. Blomkål er i dag en af de mest populære grøntsager og er en af de almindeligste kogte grøntsager. Blomkål er i familie med hvidkål, den mest almindelige farve på blomkål er hvid, dog kan det også findes i andre farver i efteråret. Varianterne med andre farver har dog en anden smag, end det velkendte hvide blomkål. F.eks. findes blomkål også i lilla, som har en sød nøddesmag og har et højt indhold af anthocyanin. Man kan også finde orange blomkål, der er noget sødere i smagen end det hvide og det indeholder mere betacaroten. Blomkål findes også i en lysegrøn udgave, romansesco. Romanesco kål er en hybrid mellem et broccoli og en blomkål. Det har en mildere smag af kål, end det almindelige blomkål og er en anelse sødere. Et blomkål bliver kaldt en kraftig omdannet blomsterstand, da det består af en masse blomkåls knopper der er samlet i buketter omkring stokken. Vitaminer Blomkål indeholder store mængder kostfibre og store mængder c-vitaminer. Anvendelse Blomkål kan bruges på mange forskellige måder, f.eks. til suppe, dampe, kogt, stegt som tilbehør, revet helt fint og erstatning som ris eller bruges til en blomkålspizza, hvor man lader blomkålen udgøre dejen. Visne blade fjernes og stokkens nederste del skæres af. Der kan sidde lidt smådyr i, men disse kan trækkes ud hvis kålen lægges i koldt saltvand i ca. 10 min. Sæson Holdbarheden er 4-5 dage i køleskabet.