Banan

Bananen menes at have været dyrket i mere end 5000 år og den stammer sandsynligvis fra Asien.
Men det var dog først i 1903, samtidig med det var muligt at køle fødevarer ned på skibe, at man rigtig kunne importere bananer i Europa.

Bananen bliver betragtet som en frugt i det daglige, men er botanisk set et aflangt bær
En umoden banan har en grøn skal og frugten er smagsløs og med et stort stivelsesindhold.
En moden banan har en gul skal og stivelsen er blevet omdannet til sukkerarter, hvilket gør konsistensen blødere og smagen sødere og mere fyldig.

Vitaminer
Bananer indeholder A-vitamin, E-vitamin og mineralet kalium

Anvendelse og opbevaring
Man kan spise bananen som den er eller bruge den i desserter, kager, smoothies stegte og bagte.

Bananer bør ikke opbevares i køleskabet, da de hurtigere bliver dårligere og mister deres smag. Bananer kan holde sig i 3 - 6 dage.



Mad og venner

Find flere opskrifter og råvarer hos Mad&Venner


Indtast din e-mail og få tilbud og gode råd om måltidskasser:

Fortsæt uden indtastning af e-mail

Betingelser