Sådan tjener Findmaaltidskasse penge
Spar op til 765 kr. på de
4 første måltidskasser
BESTIL NU
 Danskerne har et ønske om at leve sundere, men føler ikke de har tiden

Danskerne har et ønske om at leve sundere, men føler ikke de har tiden

Af Morten Jørgensen opdateret d. 16-11-2022

Danskere ønsker at leve et sundere liv

Danskerne har et ønske om at levere sundere end de gør i dag. Dette viser en undersøgelse lavet af Landbrug og Fødevarer, her udtrykker 3 ud af 4 danskere et ønske om at leve sundere, end de gør i dag. I undersøgelsen er det især personer under 45 år, der giver udtryk for at de ønsker at leve sundere end de gør. 75 procent i undersøgelsen svarede, at de gerne vil leve sundere end de gør, men hvad det at leve sundere er forskelligt. Her angiver 52 procent, at det at leve sundere, betyder for dem at dyrke mere motion, end de gør nu. For 46 procent betyder det, at leve sundere, at spise sundere end det de gør nu. 11 procent vil gerne være sundere, ved hjælp af andre tiltag end diæt og motion. Dette kunne være tiltag som f.eks. at stoppe med at ryge cigaretter. Der er derfor ikke kun et svar på hvordan, man kan fremme sin sundhed. Mange oplever dog det er svært at komme i gang med at leve sundere end de gør, og 75 procent beskriver at de oplever barriere ved, at skulle leve sundere.

De to hyppigste årsager, som bliver angivet som barriere for at leve sundere, er ’manglende motivation’ samt ’manglende tid’. ’Manglende tid’ er især en barriere for folk der har børn i husstanden, her besvare 45 procent at dette er en barriere, hvor kun 27 procent uden børn i husstanden angiver dette som en barriere for ikke, at kunne leve sundere.

I undersøgelsen bliver danskerne også spurgt ind til, hvordan de vil beskrive deres mad og drikke, om det er ’sundt’ eller ’usundt’. Her svarer 6 ud af 10 at deres mad og drikke er ’både sundt og usundt’. De fleste svarer dog også i undersøgelsen, at deres mad og drikkevaner er sundere end de var for et år siden. De fleste danskere spiser grøntsager hver dag og danskerne spiser 20 procent flere grøntsager end i 2008, hvor danskernes kostvaner sidst blev undersøgt, i en stor undersøgelse.

Børn og voksne spiser også mindre slik og drikker mindre sodavand end tidligere. Men selvom danskerne er blevet bedre til at spise sundere og flere grøntsager, er det ikke for det meste de vandholdige grøntsager der bliver spist, som f.eks. agurk og salat, og de indeholder ikke mange sunde fibre.

Abonnement på måltidskasser

Sunde måltidskasserEt abonnement på en måltidskasse kan være en god vej frem, for dig der ønsker at fremme din sundhed. Det kan være med til at motivere til at spise sundere og det kan hjælpe dig, der synes at ’manglende tid’ er en barriere for at spise sundere.

Her på siden kan du finde leverandører, der udbyder forskellige måltidskasser, som leverer lige til døren og hvor der medfølger både kostplan, de ingredienser der skal bruges samt udførlige opskrifter, så dig og din familie ikke skal bekymre sig om andet end at lave maden.

Du kan både finde måltidskasser til dig der gerne vil tabe dig, dig der spiser efter en bestemt kostretning, træner meget eller til dig der bare ønsker at introducere familien for flere grøntsager, uden at det skal tage for meget af din tid. Med en måltidskasse er alting klaret for dig: der er købt ind, bestemt en menu og du kan endda finde måltidskasser hvor maden er forberedt for dig, og det hele bliver leveret lige til din dør.

Under vores kategori Sunde Måltidskasser, kan du finde den måltidskasse som passer til dig, hvis du blot ønsker at spise sundere. Der findes også fitness måltidskasser, hvor du selv har mulighed for at sammensætte forskellige retter, vælge proteinkasse, slankekassen og meget mere

FAQ - Ofte stillede spørgsmål

Hvordan kan man leve sundere?

Der er mange måder at forbedre sin generelle sundhed på. Et sted at starte er kosten, som ofte kan være udfordret i hverdagen. Her kan måltidskasser være en god løsning, da man undgår at tage den nemme løsning, og samtidig får inspiration til sund og nærende mad. 

Hvordan kan jeg tabe mig?

Hvis du gerne vil tabe dig, skal du passe på med ikke at hoppe i 'slankekursfælden'. Det vil sige at følge en stram diæt og kostplan i en kort periode, for som oftest ender man med at tage alt det man tabte på igen. Prøv i stedet at lav tiltag til en sund livsstil. Du kan f.eks. prøve en sund måltidskasse hvor du ved at det du indtager gavner din sundhed og vægttab på lang sigt. 

Se udvalget af måltidskasser

Morten Jørgensen

Skrevet af

Morten Jørgensen

CTO Adlab

Morten er webansvarlig for findmaaltidskasse,dk og står bl.a. for nye tiltag på sitet. Han har prøvet måltidskasserne fra Hello Fresh, og ser det bl.a. som en kæmpe fordel, at måltidskasserne er med til at spare tid i hverdagen.

Afprøv nye retter og opskrifter med en måltidskasse

Brugernes favorit

Hurtig

Med deres kategori "Hurtig", får du ekstra hurtige retter til dig med en travl hverdag. Der er altid noget for enhver smag på menuen, så du kan prøve en masse forskelligt og opdage nye favoritter.

2-6 personer

15 - 20 min.

2-5 dage

Tilbud: 20 % rabat på første 2 kasser og spar op til 539 kr.

Fra

34 dkk

per portion

Bestil her

Nemt og hurtigt

Vælg mellem forskellige, nemme retter. Hver uge bliver du præsenteret for nye opskrifter, som du kan vælge mellem.

2-4 personer

15 - 45 min.

3-5 dage

Tilbud: Spar op til 1.199 kr. på de første 5 kasser

Fra

32 dkk

per portion

Bestil her

KvikKassen

KvikKassen indeholder velsmagende, varierede og velkendte måltider med et tvist, der er hurtige at tilberede. KvikKassen er mad med masser af grøntsager, samt kød eller fisk.

1-5 personer

30 min.

3-5 dage

Tilbud: Få 25 % på første kasse med koden: RABAT25

Fra

35 dkk

per portion

Bestil her
Derfor kan du trygt bruge Findmaaltidskasse

På Findmaaltidskasse arbejder vi for at give dig overblik over måltidskasser. Vi rangerer udbydere og udvalg efter faktorer som popularitet, pris, ekstra features, vores kommisionssats mm. Vi bliver kompenseret for at sende kunder til samarbejdspartnere, og er ikke nødvendigvis det fulde billede af markedet. Læs mere her

Læs også

Kampagnekoder, inspiration, tips og tricks leveret i din indbakke.
logo