Sådan tjener Findmaaltidskasse penge
Spar op til 765 kr. på de
4 første måltidskasser
BESTIL NU
 Få råd til mere økologi i hverdagen

Få råd til mere økologi i hverdagen

Af Mette Stensballe opdateret d. 14-11-2022

Når du køber økologisk, så skåner du dig selv, din familien og naturen for unødig kemi. Når du vælger at købe økologiske produkter, undgår du også mange pesticider, som ryger helt ud af kosten med en økologisk kost. Det at spise økologisk behøver ikke at ruinere dig. Du kan sagtens få mere økologi i din hverdagen, uden at det kommer til at sprænge dit budget. I Danmark er vi rigtig gode til at købe økologiske råvarer og økologiske måltidskasser. Det kan dog være, at du stadig tøver med at vælge det økologiske kød, fordi det koster mere end det konventionelle. Hvis det er tilfældet, så får du her nogle råd til, hvordan du kan få budgettet til at hænge sammen - uden at du behøver at fravælge økologi.

Få råd til økologi

Sådan gør du

For det første så bør du gå efter økologi i dine basisvarer. Det vil sige de varer, du spiser meget af. Det er råvare som mælk, mel, havregryn, gulerødder m.m. For at lave en hurtig sammenligning, så koster en økologisk mælk kun omkring en til to kroner mere pr. liter end en konventionel mælk. Basisråvarere er altså ikke ret meget dyrere i en økologisk udgave, og denne type vare vil derfor ikke sprænge dit budget. Et andet godt råd er, at skrue ned for kødet. Ved at købe lidt mindre kød skåner du miljøet, din pengepung og du bidrager til bedre dyrevelfærd, hvis du vælger økologisk/frilands kød. Du kan altså prøve og starte med at spæde op med grøntsager, ris eller pasta, og vælge en lidt mindre portion kød.

Apropos grøntsager så bør du altid købe grøntsager og frugter, når de er i sæson. Det vil sige, at du vælger de økologiske grøntsager og frugter, som er nemmere at skaffe i forhold til årstiden. Det gør råvarerne betydeligt billigere for dig at købe. Derudover har du også mulighed for at købe Aarstidernes frugtkasser, så du en gang om ugen eller måneden får leveret frugt til døren. På den måde sikre du, at du får den rette mængde frugt. Det samme kan du gøre med grøntsager, hvis du ikke altid husker at få det handlet. Eat Grim laver nemlig forskellige grøntsagskasser

En anden ting, som man bør være opmærksom på, er at bruge alle de råvarer, man køber. Der ryger rigtig meget mad i skraldespanden - faktisk omkring 63 kilo mad per dansker. Derfor anbefaler vi, at du kun køber det, du faktisk har brug for. Du kan eventuelt forsøge at lægge en madplan for ugen. Madplaner kan gøre dine indkøb mere overskuelige, og gør at du undgår impulskøb. Dermed kan du bedre skære ned på dit madspild, og så betaler du ikke for noget, som du faktisk ikke kommer til at bruge.

Du bør også undgå færdigretter og fastfood, hvis du forsøger at få dit budget til at hænge sammen - til trods for at du køber økologisk. Fastfood eller færdigretter fra køledisken er noget, som lynhurtigt kan vælte dit budget. Hvis du gerne vil have nem aftensmad, så er det bedre, at du laver en dobbelt portion aftensmad den ene dag, og spiser resterne den anden dag. Du kan også altid fryse resterne ned i portioner til de dage, hvor tiden er knap. Endelig så anbefaler vi, at du selv bager dit brød. Du kan finde mange økologiske brødblandinger, som skal stå i køleskab natten over. Dagen efter kan du bage dit øko-brød - til en billigere pris end et færdigkøbt øko brød.

Aarstidernes frugtkasser

Alle kan købe økologisk

Alt i alt ligger økologiske basisvarer på et fornuftigt prisleje. Det kan være en anelse dyrt at komme i gang med at leve økologisk, fordi det jo kræver at du skifter dine konventionelle basisvarer ud med økologiske produkter. Dit budget kan dog sagtens holde til det - der er bare nogle ting, du skal skære lidt ned på og være opmærksom på. Drop blandt andet dine impulskøb i supermarkedet, og skær lidt ned på dit kødforbrug (det vil miljøet også takke dig for!). Langt de fleste danskere vil altså kunne skifte alle råvarer ud med økologiske varianter - også uden at bruge flere penge. Det kræver blot, at man er villig til at ændre lidt på indkøbs-og spisevaner. Kødfrie dage kan eksempelvis trække i den rigtige retning på dit budget. Vi siger ikke, at du helt skal lade være med at spise kød, vi siger blot at du kan skrue frekvensen ned. Hvis du ikke er meget for kødfrie dage, så kan du vælge at strække kødet i stedet. Spis masser af grøntsager og en halv portion kød.

Planlæg din madlavning

God madplanlægning mindsker dit madspild. Det er dermed en hjørnesten i det, at få råd til økologi og stadig blive mæt. Det kan dog, i en hektisk hverdag, være vanskeligt at planlægge og handle ind. Rigtig mange danskere har fået øjnene op for, hvor praktisk og tidsbesparende måltidskasser er. Det, at få råvarerne til aftensmaden leveret til ens hoveddør, for efterfølgende blot at skulle tilberede retterne, er en kæmpe hjælp i en tidspresset hverdag. Du undgår også at skulle planlægge maden eller finde på nye spændende retter. Alt dette er klaret for dig, når du køber en måltidskasse. Hvis du gerne vil gøre hverdagen en anelse nemmere for dig selv, så anbefaler vi, at du kigger på vores sammenligning af økologiske måltidskasser. Vi er sikker på, at du kan finde én, som passer til dine behov.  

Økologiske måltidskasser

FAQ - Ofte stillede spørgsmål

Hvordan sparer man penge på økologi?

Økologi er som regel en smule dyrere end konventionelle produkter, så hvis du vil have råd til at handle økologisk, er et godt tip at planlægge dine indkøb, så du undgår impulskøb. En anden god mulighed er at prøve økologiske måltidskasser, hvor man kan få en masse økologiske varer til en lav kuvertpris. 

Hvem udbyder økologiske måltidskasser?

Ønsker du økologiske måltidskasser, så tilbyder Årstiderne udelukkende økologiske varianter; Der er mange forskellige kasser, herunder fleksitar, vegetar, på budget samt mange andre spændende kasser med økologiske varer. 

Afprøv nye retter og opskrifter med en måltidskasse

Brugernes favorit

Hurtig

Med deres kategori "Hurtig", får du ekstra hurtige retter til dig med en travl hverdag. Der er altid noget for enhver smag på menuen, så du kan prøve en masse forskelligt og opdage nye favoritter.

2-6 personer

15 - 20 min.

2-5 dage

Tilbud: 20 % rabat på første 2 kasser og spar op til 539 kr.

Fra

34 dkk

per portion

Bestil her

Nemt og hurtigt

Vælg mellem forskellige, nemme retter. Hver uge bliver du præsenteret for nye opskrifter, som du kan vælge mellem.

2-4 personer

15 - 45 min.

3-5 dage

Tilbud: Spar op til 1.199 kr. på de første 5 kasser

Fra

32 dkk

per portion

Bestil her

KvikKassen

KvikKassen indeholder velsmagende, varierede og velkendte måltider med et tvist, der er hurtige at tilberede. KvikKassen er mad med masser af grøntsager, samt kød eller fisk.

1-5 personer

30 min.

3-5 dage

Tilbud: Få 25 % på første kasse med koden: RABAT25

Fra

35 dkk

per portion

Bestil her
Derfor kan du trygt bruge Findmaaltidskasse

På Findmaaltidskasse arbejder vi for at give dig overblik over måltidskasser. Vi rangerer udbydere og udvalg efter faktorer som popularitet, pris, ekstra features, vores kommisionssats mm. Vi bliver kompenseret for at sende kunder til samarbejdspartnere, og er ikke nødvendigvis det fulde billede af markedet. Læs mere her

Læs også

Kampagnekoder, inspiration, tips og tricks leveret i din indbakke.
logo