Lav mad fra alle verdens hjørner hjemme i dit køkken

Synes du også, at det bedste ved at rejse er at smage al den spændende mad, som de forskellige kulturer har at byde på? I Mellemøsten har de fantastiske falafler og hummus, i Italien er de kendt for deres pasta i alle afskygninger, i Thailand kan du få lækre wokretter og Frankrig er nok det sted i verden, hvor de går mest op i at lave delikat seafood med både østers og muslinger.

Men ligegyldigt hvor meget man elsker at smage på de forskellige kulturer, når man er ude at rejse, så kan det være lige så svært at få indarbejdet inspirationen i køkkenet og på den måde prøve noget andet end bare de sædvanlige retter, som du plejer at lave.

Ved at spise mere mad fra andre lande rundt omkring i verden udvider du både din madhorisont, og du er desuden også med til at stimulere dine smagsløg og øge madglæden. Ved at prøve at lave mad fra andre kulturer, kan du få øjnene op for nye krydderier, nye måder at bruge ingredienser på eller måske bare andre måder at spise på.

Hvis du gerne vil spise noget mere mad fra verden omkring os, men ikke lige har tid eller råd til at sætte dig på et fly og smage den “ægte vare”, så er der masser af restauranter i byen, der tilbyder mad fra andre verdens køkkener. De store, danske byer har masser af restauranter, der tilbyder både italiensk, fransk eller amerikansk mad. Men styr uden om de “fordanskede” steder. Det lokale pizzaria eller kineseren har næppe meget med det originale køkken at gøre.

Men du behøver ikke at gå ud i byen for at få en udenlandsk madoplevelse. Du kan skabe den derhjemme i dit køkken og på den måde også udfordre dig selv og dine madlavningsevner.

Lad dig inspirere på udenlandske madblogs eller invester i nogle kogebøger, der samler opskrifter fra forskellige dele af verden. Hvis opskrifterne kræver nogle ingredienser, som man ikke typisk finder i et dansk supermarked, så kan du snuse rundt på diverse bazarer eller madmarkeder rundt omkring, som du måske ikke så hyppigt frekventerer. Og dermed kan det også åbne din horisont på andre fronter end blot madlavningsfronten.

Hvis du gerne vil blive bedre til at spise mad fra andre kulturer end den danske derhjemme ved middagsbordet, men ikke lige synes du har tid til at handle ind på eksotiske madmarkeder, fordi du måske har børn og fuldtidsjob, så er der også en løsning på det.

Med et abonnement på måltidskasser kan man nemlig få masser af smagsindtryk fra hele verden lige hjem i køkkenet uden at foretage sig noget særligt. Kostplaner og ingredienser leveres direkte til døren, så du bare skal gå i gang med at lave maden - og med udførlige opskrifter til hver ret behøver du ikke føle dig på dybt vand, selvom du prøver kræfter med mad fra en helt anden kultur.


Indtast din e-mail og få tilbud og gode råd om måltidskasser:

Fortsæt uden indtastning af e-mail

Betingelser