Sådan tjener Findmaaltidskasse penge
Spar op til 765 kr. på de
4 første måltidskasser
BESTIL NU
 Lav en kostplan og nå dit træningsmål

Lav en kostplan og nå dit træningsmål

Af Mette Stensballe opdateret d. 14-11-2022

Kostplan til vægttab

Hvis du har besluttet dig for, at du vil være stærkere og stå skarpere, så er det ikke kun i træningscenteret, at du skal lægge dine kræfter. Det er mindst lige så vigtigt, at du også har en kostplan, der passer til den muskelopbygning, som du sigter efter. Du har nok tidligere hørt ordsproget om, at du er, hvad du spiser. Og det er der faktisk noget om. Mad er musklernes byggesten, og derfor gælder det om at sammensætte den helt rigtige kostplan, når du har sat dig et træningsmål.

Når du sammensætter din kost, er det vigtigt, at den består af den rette mængde af henholdsvis vitaminer & mineraler, proteiner, fedt og kulhydrater. Ellers kan du risikere, at al din tid i træningscenteret blot går til spilde. Hvis du ellers spiser varieret, grønt og sundt, så behøver du egentlig ikke som sådan at bekymre dig om vitaminer og mineraler. Du burde få tilstrækkeligt af de vitaminer, som kroppen har brug for, hvis din kost består af ingredienser fra alle fødevaregrupper. Men hvis du af særlige årsager har brug for ekstra vitamin - som hvis du for eksempel er gravid, er syg eller er oppe i årene, så kan det være nødvendigt at tage nogle tilskud.

Glem ikke fedtkilderne

Kostplan der hjælper din træningHvis du træner for at gøre dine muskler større, så skal du sørge for, at din kost består af en tilstrækkelig mængde af protein. Muskelvæv er nemlig opbygget af proteiner, så det er vigtigt at have dem repræsenteret på tallerknen.

Du finder proteiner i ingredienser som tun, kylling, bønner, hørfrø, mandler og æg. Det er vigtigt ikke at glemme fedtkilderne på din tallerken. Fedt bliver ofte misforstået, og folk tror, at man skal holde sig langt væk fra fedt, fordi det feder. Men fakta er, at kroppen har brug for fedt for at kunne fungere.

Når du bliver overvægtig, skyldes det, at du indtager mere, end du forbrænder, for så bliver det lagret som fedt. Men det er egentlig ligegyldigt, hvad du har spist, der fører til overskuddet. Hvis du spiser rigtig mange grøntsager og fuldkornsris, kan du også blive overvægtig af det, hvis du indtager mere end du forbrænder. Der skal bare lidt mere til, end hvis du spiser flødeis.
Du kan finde fedt i ingredienser som avocadoolie, olivenolie og fed fisk (som makrel). Transfedtsyrer bør du dog helt undgå, da de slet ikke har en god effekt. Transfedtsyrerne findes typisk i forarbejdede fødevarer.

Kulhydrater er kroppens foretrukne energikilde, og de lagres i leveren og musklerne. Der findes grøntsager med et højt niveau af kulhydrater som for eksempel gulerødder, rødbeder og pastinak. Hvis du bare gerne vil koncentrere dig om træningen og undgå al ståhejet omkring kostplan, kan det også være muligt at abonnere på måltidskasse. På den måde bliver kostplanen lagt for dig, og du får både ingredienser og opskrifter sendt direkte til døren, så du i stedet kan bruge energien i fitnesscenteret. Uanset hvad du vælger, er det bare vigtigt, at du ikke glemmer kosten, når du har sat dig et træningsmål.

Se udvalget af måltidskasser

FAQ - Ofte stillede spørgsmål

Hvad skal en kostplan til vægttab indeholde?

Ønsker du at tabe dig bør du skære ned på kulhydraterne. Spis i stedet flere proteiner som opbygger muskler. Selvom dit mål ikke nødvendigvis er at blive stærkere, så forbrænder en øget muskelmasse mere fedt og det fremmer derfor dit vægttab. Husk også at spise fedt, det har kroppen brug for. Du kan finde sunde fedtstoffer i avocado, olivenolie, smør og fed fisk (som makrel).

Hvad skal man spise på en kostplan?

Hvad din kostplan skal indeholde afhænger af dit personlige mål. Kostplanen vil være forskellig afhængig af om du vil bygge muskler eller tabe dig. For at opbygge muskler kræver det en del proteiner fra f.eks. kylling, tun, bønner, madler og æg. Vil du tabe dig, kan det være en god ide at droppe store mængder kulhydrater. Husk dog altid at sikre dig at du får vitaminer og mineraler nok, dvs. spis varieret. 

Afprøv nye retter og opskrifter med en måltidskasse

Brugernes favorit

Hurtig

Med deres kategori "Hurtig", får du ekstra hurtige retter til dig med en travl hverdag. Der er altid noget for enhver smag på menuen, så du kan prøve en masse forskelligt og opdage nye favoritter.

2-6 personer

15 - 20 min.

2-5 dage

Tilbud: 20 % rabat på første 2 kasser og spar op til 539 kr.

Fra

34 dkk

per portion

Bestil her

Nemt og hurtigt

Vælg mellem forskellige, nemme retter. Hver uge bliver du præsenteret for nye opskrifter, som du kan vælge mellem.

2-4 personer

15 - 45 min.

3-5 dage

Tilbud: Spar op til 1.199 kr. på de første 5 kasser

Fra

32 dkk

per portion

Bestil her

KvikKassen

KvikKassen indeholder velsmagende, varierede og velkendte måltider med et tvist, der er hurtige at tilberede. KvikKassen er mad med masser af grøntsager, samt kød eller fisk.

1-5 personer

30 min.

3-5 dage

Tilbud: Få 25 % på første kasse med koden: RABAT25

Fra

35 dkk

per portion

Bestil her
Derfor kan du trygt bruge Findmaaltidskasse

På Findmaaltidskasse arbejder vi for at give dig overblik over måltidskasser. Vi rangerer udbydere og udvalg efter faktorer som popularitet, pris, ekstra features, vores kommisionssats mm. Vi bliver kompenseret for at sende kunder til samarbejdspartnere, og er ikke nødvendigvis det fulde billede af markedet. Læs mere her

Læs også

Kampagnekoder, inspiration, tips og tricks leveret i din indbakke.
logo