Andesteg:
- And (Omkring 3 kg)
- 300 g svesker uden sten
- 2 øko appelsiner
- 2 skrællede æbler
- Salt og peber
- 1/2 bundt timian
- 3 laurbærblade
- 3/4 liter vand
Instruktioner
Start med at rens, skylle og tørre anden ved at duppe med køkkenrulle. Gnid herefter salt og peber indvendigt og udvendigt. Appelsinerne og æblerne skal skrælles og skæres i grove tern, hvorefter de skal blandes med timian, laurbærblade og en smule peber. Fyld anden med appelsinerne, æblerne og svesker og luk åbningen med et par kødnåle.
Tænd ovnen på 200 grader, så den bliver varmet godt op. Læg den fyldte and med brystet opad på en ovnrist og skru ned på 120 grader med det samme og lad den stege i 4,5 time eller indtil kernetemperaturen rammer 70-75 grader.
Placer en brandepande under hvor der løbende tilsættes vand, lidt efter lidt.
Tip: Hæld noget af det smeltede andefedt over andestegen undervejs, det hjælper med at andestegen ikke bliver tør med istedet får sprødt skin og en lækker farve.
Når andestegen er færdig skal den trække i 15 minutter hvorefter den kan skæres ud. Hvis skinnet er blevet blødt undervejs, kan man med fordel sætte ens ovn på grill og give den lidt tid.