Opskrift på 6-8 burgere/sandwich
Pulled pork:
- 1 svinebovklump eller nakkefilet, ca. 1 kg
- 4 tsk paprika
- 1 spsk farin
- 2 tsk stødt spidskommen
- 1 tsk cayennepeber
- 2 tsk flagesalt
- 4 fed knust hvidløg
- ¼ l æblecidereddike
- 1 dl ketchup
- 2 spsk brun sukker
- 1 spsk worcestershiresauce
- ½-1 tsk tabasco
- ½ tsk groft salt
- Friskkværnet peber
Slaw:
- ½ knoldselleri
- 3 gulerødder
- ½ liter snittet kål
- 2 æbler
- ½ dl friskpresset citronsaft
- 1 tsk dijonsennep
- 2 tsk ahornsirup
- 1 dl cremefraiche
- Salt, peber
- 6-8 store, runde bløde boller
- Frillicesalat eller anden sprød salat
Instruktioner
Prik kødet med en gaffel, og gnid det godt ind i en blanding af paprika, farin, spidskommen, cayennepeber, salt og hvidløg.
Læg det i køleskabet natten over. Læg kødet i en bradepande, og sæt det i ovnen ved 100° i 12-15 timer. Bring eddike, ketchup, sukker, worcestershiresauce, tabasco, salt og peber i kog, kog 3 minutter og afkøl. Pensel kødet et par gange med sauce den sidste time af stegetiden, og gem resten til servering.
Slaw: Skræl knoldsellerien og gulerødderne, og riv den i strimler på et mandolinjern eller med en julienneskræller. Snit kålen og skær æblerne i smalle både og dernæst i stave. Vend grøntsagerne i en dressing af citronsaft, sennep, sirup og cremefraiche, og smag til med salt og peber.
Træk kødet fra hinanden med to gafler. Flæk bollerne og læg dem sammen med salat, pulled pork og slaw. Server med ekstra barbecuesauce.