Tortilla med sprød chili-lime-fisk, mango og coleslaw

Den hvide fisk som fx rødtunge eller rødspætte vendes i rasp smagt til med chili, appelsin og lime, hvilket hæver og forstærker smagen af den milde fisk. Den sprøde fisk pakkes i en tortilla med coleslaw på rødkål og appelsin og lidt frisk mango. Hurtig mad med masser af smag.

Opskrift til 4 pers

Coleslaw:
¼ rødkål, fintsnittet
1 appelsin, skåret i fileter
½ bdt koriander, hakket
1 dl cremefraiche 18 %
1 spsk grapesaft
Salt og peber

Sprød chili-lime-fisk:
½ kg hvid fisk, fx rødtunge, rødspætte, lange eller sej, skåret i skiver
1 appelsin, revet skal af, økologisk
1 lime, revet skal af, økologisk
1 fed hvidløg, finthakket
½ rød chili, finthakket
1 tsk spidskommen, stødt
Salt og peber
2 ½ dl pankorasp eller almindelig rasp
2 æg, sammenpiskede
Olie, til stegning

Tilbehør:
8 små tortillaer
1 mango, hakket
1 avocado, moden, hakket
Koriander
Evt. thai-basilikum

Coleslaw: Bland alle ingredienser til coleslawen, og smag til med lime, salt og peber.
Sprød chili-lime-fisk: Vend limeskal, hvidløg, chili, spidskommen, salt, peber og pankorasp sammen i en skål. Vend først fisken i æg og dernæst i raspblandingen, og steg stykkerne på en pande i rigelig olie, til fisken er brunet på begge sider. Lad fisken dryppe af på køkkenrulle.

Varm tortillaer i ovnen eller på brødristeren. Fordel fisken på tortillaerne sammen med coleslaw, mango og avocado, og server med frisk koriander og evt. lidt thai-basilikum.


Mad og venner

Find flere opskrifter og råvarer hos Mad&Venner