Opskrift på 2 pizzaer
Dej:
- ¼ pk gær
- ¼ l vand
- 1 tsk salt
- 2 spsk olivenolie
- Ca. 400 g pizzamel, tipo 00
Fyld:
- 125 g mascarpone
- 200 g kartoffel, skåret i papirtynde skiver
- 1 lille squash
- 2 tsk oregano
- 2 friske mozzarellaoste, skåret i tynde skiver
- 4-6 skiver lufttørret skinke
Instruktioner
Dej: Rør gæren ud i vand. Tilsæt salt og olie, og rør hvedemel i lidt ad gangen. Ælt dejen godt igennem, så den er smidig og elastisk, det tager ca. 10 min. Kom dejen tilbage i skålen, og vend den i olivenolie. Lad den hæve under plastfolie i køleskabet et par timer eller gerne til næste dag. Rul dejen ud til 2 pizzaer på et meldrysset bord. Læg pizzabundene på et stykke bagepapir og derefter på en pizzaspade.
Smør bundene med mascarpone. Fordel de tynde kartoffel- og squashskiver ovenpå, læg dem gerne taglagt, og krydr med oregano. Fordel dernæst mozzarellaen ovenpå. Bag pizzaerne nederst i ovnen ved traditionel over-undervarme ved 275 grader, gerne på en pizzabagesten. Træk bagepapiret væk under dem efter 2 min., og lad pizzaerne bage sprøde og gyldne i 6-8 min. i alt. Fordel skinken på pizzaerne, og server straks.