facebook
 Aspargestærte med gorgonzola

Aspargestærte med gorgonzola

Tid i alt: 75 min.

Madlavningstid: 30 min.

3 - 4 portioner

Opskrift til 6-8 pers

Tærtedej:
  • 250 g hvedemel
  • 150 g smør
  • ¼ tsk fin salt
  • 1 æggeblomme
  • Evt. lidt vand
Fyld:
  • 10 grønne asparges
  • 3 æg
  • 100 g gorgonzola
  • 1 ½ dl piskefløde
  • Salt og peber
  • 2-3 friske asparges til pynt
Instruktioner

Tærtedej: Smuldr smørret i hvedemelet. Tilsæt salt, og saml dejen med æggeblomme og evt. lidt vand. Lad dejen hvile 30 min. i køleskabet, inden den rulles ud på et meldrysset bord og lægges i en aflang eller firkantet tærteform.

Fyld: Bræk den nederste træede ende af aspargesene. Fordel dem i tærteformen. Pisk æggene luftige med fløde og gorgonzola, og krydr med salt og peber. Hæld æggemassen over aspargesene, og bag tærten nederst i ovnen ved 180 grader, til den er gylden, og æggemassen stivnet, det tager ca. 25 min. Pynt med friske asparges høvlet i bånd med en ostehøvl eller kartoffelskræller.

Generelt er saltede mælkeprodukter som smør og ost fremragende match til asparges, for det fremhæver de grønne stænglers søde grøntsagsnuancer. Det gælder ikke mindst gorgonzola med dens komplekse salte smag. Hvis du ikke er til blå ost, kan den fint erstattes af fx ricotta. Server tærten varm og fx med en let salat til.

 

Afprøv nye retter og opskrifter med en måltidskasse

Brugernes favorit

2-6 personer

30 min.

1-5 dage

Tilbud: 25 % rabat på de 2 første leveringer

Fra

33 dkk

per portion

Bestil her

2-4 personer

15 - 45 min.

3-5 dage

Tilbud: Spar op til 725 kr. ved at bestille gennem linket

Fra

31 dkk

per portion

Bestil her

1-5 personer

30 min.

3-3 dage

Tilbud: Spar 20% på din første levering

Fra

45 dkk

per portion

Bestil her
Kampagnekoder, inspiration, tips og tricks leveret i din indbakke.

Indtast din e-mail og få tilbud og gode råd om måltidskasser:

Betingelser

logo