Opskrift til 4-6 pers.
Lammefrikadeller:
- 500 g lammekød, hakket
- 1 æg
- 2 spsk rasp
- 1 citron, økologisk, revet skal
- 1 løg, hakket
- 1 spsk mynte, friskhakket
- Salt og friskkværnet peber
- Smør og olivenolie til stegning
Tzatziki med rygeost:
-
1 bøtte rygeost
-
1 dl yoghurt naturel
-
1-2 fed hvidløg
-
knust Salt og friskkværnet peber
-
1 lille bdt radiser, hakkede
-
¼ agurk, udkernet
-
hakket Frisk mynte
Instruktioner
Sådan gør du:
Rør kødet med æg, rasp, citronskal, løg og mynte samt salt og peber. Eller endnu nemmere, kør det hele i en foodprocessor. Del, og form farsen til frikadeller, og steg dem gyldne og sprøde i smør og olie.
Tzatziki med rygeost: Rør rygeost og yoghurt med knust hvidløg samt salt og peber. Vend radiser og agurker i cremen, og smag evt. til med yderligere krydderier. Server tzatzikien til de lune frikadeller med masser af frisk mynte. *Er du ikke til lam, så lav frikadellerne af hakket kalve- og flæskesmåkød. Frikadellerne kan udmærket tåle en gang i fryseren. Tø dem op i køleskabet, og lun dem i ovnen før servering.