Grillet ratatouille med sprød kylling

Her er den klassiske ratatouille i en sommervenlig version velegnet til hygge ved grillen, fortæller kok og grønthandler Mette Helbæk, der står bag opskriften.

Opskrift på tilbehør til 4-6 personer

Ratatouille:
10 nye løg eller forårsløg, skåret over på midten
6 tomater, store og faste, skåret i skiver
1 aubergine, skåret i skiver
1 rød peberfrugt, skåret i skiver
1 gul squash, skåret i skiver
1 grøn squash, skåret i skiver
1 bdt rosmarin
1 dl olivenolie
3 fed hvidløg, revet
1 citron, saften af
Salt og peber
1 laurbærblad

Sprødstegt kylling:
1 god økokylling
Salt
2 citroner, økologiske, revet skal af

Ratatouille: Grill alle grøntsager på en grill eller grillpande. Lav en marinade af rosmarin, olivenolie, hvidløg, citronsaft, salt og peber, og vend sammen med de grillede grøntsager. Lad det hele trække sammen i ½ times tid med laurbærbladet, og server ratatouillen kold eller lun sammen med kyllingen.
Sprødstegt kylling: Dup kyllingen med papir, og gnid den med salt og citronskal. Læg den på en rist med et fad under, og sæt det i en 220 grader varm ovn i knap 1 time – eller grill den under låg, ligeledes i ca. 1 time. Server den varme kylling med ratatouille.


Mad og venner

Find flere opskrifter og råvarer hos Mad&Venner