Æbler

Æblesæsonen er delt op i tre. Sommeræbler som er friske og som bør nydes straks, efterårsæbler og vinteræbler som har en kraftigere smag og holder i længere tid.

Sæson
De danske æbler er i sæson fra august til maj, afhængig af hvilken sort det er.
Æbler dyrkes i tempereret klima og derfor er det muligt, at købe importerede æbler hele året.

Vitaminer
Æbler indeholder mange vitaminer: C-, E-, K-, B1-, B2-, samt B6-vitaminer og mineraler som kalium, jod og zink.
Som i de fleste andre frugter, er vandindholdet i æbler ret stort omkring 85 % og energiindholdet og fedtindholdet i æbler er ret lavt.
Store dele af næringsværdien af æblet findes i skrællen.

Anvendelse
Der er mange anvendelses muligheder, når det gælder æbler og madlavning.
Æbler kan anvendes rå, i salater eller i kager og desserter.
Æbler er desuden velegnet til at lave mos, grød, marmelade og géle af.

Opbevaring
Holdbarheden for æbler er 2 - 4 uger ved 3 - 5 grader og ved 1 - 2 uger ved 20 grader.



Mad og venner

Find flere opskrifter og råvarer hos Mad&Venner