Æblesæsonen er delt op i tre. Sommeræbler som er friske og som bør nydes straks, efterårsæbler og vinteræbler som har en kraftigere smag og holder i længere tid. Sæson De danske æbler er i sæson fra august til maj, afhængig af hvilken sort det er. Æbler dyrkes i tempereret klima og derfor er det muligt, at købe importerede æbler hele året. Vitaminer Æbler indeholder mange vitaminer: C-, E-, K-, B1-, B2-, samt B6-vitaminer og mineraler som kalium, jod og zink. Som i de fleste andre frugter, er vandindholdet i æbler ret stort omkring 85 % og energiindholdet og fedtindholdet i æbler er ret lavt. Store dele af næringsværdien af æblet findes i skrællen. Anvendelse Der er mange anvendelses muligheder, når det gælder æbler og madlavning. Æbler kan anvendes rå, i salater eller i kager og desserter. Æbler er desuden velegnet til at lave mos, grød, marmelade og géle af. Opbevaring Holdbarheden for æbler er 2 - 4 uger ved 3 - 5 grader og ved 1 - 2 uger ved 20 grader.