Kylling

En god kylling er let rosa i kødet, saftig og med lidt fedme. Smagen er mild, men alligevel kødfuld og kan derfor spille sammen med andre kraftigere smage.

Sæson
Fås hele året.

Anvendelse
Før i tiden var kyllingesteg forbeholdt søndagsmiddagen. Kyllingen var noget særligt, men så blev den i løbet af 80’erne degraderet til lørdagskylling.
Parteret og fyldt i foliebakker, så den var let at tilberede for travle familier.

I dag er udvalget af kyllingeprodukter bredt og spænder lige fra små, frosne kyllinger, over panerede nuggets og nemme inderfileter til ferske, kødfulde fugle. En god kylling er ikke hvidgul, men rosa i farven, hvilket er tegn på, at den har fået lov til at bruge sin muskulatur. Det giver fastere og mere smagfyldt kød.

Kyllingens milde smag gør den til en oplagt baggrund for mere kraftfulde smage. Den bruges da også stort set overalt i verden i vidt forskellige typer køkkener. Den kan både indgå i en asiatisk kokossuppe med chili, hvidløg, ingefær og limeblade, i en knaldrød indisk tandoorikrydring, i en mexicansk fajita, i en arabisk tagine med tørret frugt og varme krydderier eller i en mere nordisk cremet stuvning med sprøde asparges og ærter.
Den populære fugl kan med andre ord tilberedes på et væld af måder, men som med meget andet fjerkræ skal man huske, at brystkødet hurtigt bliver tørt, mens kødet omkring lårene er langt lettere at få mørt og smagfuldt. Da der har været problemer med bakterieinficeret kylling, anbefales det at holde en høj køkkenhygiejne, når man arbejder med kylling. Det er også vigtigt at sørge for, at kyllingen er gennemstegt.

Prøv fx Grillet ratatouille med sprød kylling fra Mad&Venner

Opbevaring
Køl eller frys.


Mad og venner

Find flere opskrifter og råvarer hos Mad&Venner