Rødkål

Rødkål er et kompakt og kuglerundt kålhoved, som har en flot lilla farve. Rødkål har kraftige, blanke blade og så har det en stærk kålsmag.

Rødkål er især populært og efterspurgt i julemåneden i Danmark, da de fleste danske hjem forbinder en traditionel jul, med andesteg og kogt rødkål. I de resterende måneder, bliver rødkål ikke rigtig spist og brugt i de danske hjem.

Rødkål er ligesom andre kåltyper, fulde af vitaminer og grove kostfibre og det er især fuld af C-vitamin.

Anvendelse
Før anvendelse af kålen, skal de yderste blade fjernes, stokken skal skæres fra og kålen skylles.
Rødkål er mest brugt som den klassiske kogte rødkål, men er også lækker i en rå rødkålssalat, tilsat lidt sød dressing eller søde ingredienser.

Opbevaring
Rødkål har en god holdbarhed og kan holde i ugevis i en plastikpose i køleskabet. Man kan med fordel dele rødkålshovede op i kvarte, så det ikke fylder så meget i køleskabet og pakke ind i plast.

Sæson
I sæson fra august til februar



Mad og venner

Find flere opskrifter og råvarer hos Mad&Venner


Indtast din e-mail og få tilbud og gode råd om måltidskasser:

Fortsæt uden indtastning af e-mail

Betingelser