Hovedsalat er en af de mest kendte salat-typer, og er en mere blød salattype end den sædvanlige iceberg-salat. Den skal have sprøde og saftige, lysegrønne blade, der danner et fast hoved. Sæson Hovedsalat er i sæson fra maj til oktober Anvendelse Hovedsalat kan anvendes rå i grønne salater, på smørebrødet, eller i din burger, Vitaminer Grøn salat indeholder betacaroten samt C- og K-vitamin og mineralerne calcium, mangan og kalium Opbevaring Det mest optimale er at gøre salaten klar lige så snart, du har købt den og bragt den hjem. Det vil sige du skal tage bladene fra stokken, skylle dem grundigt og lade dem ligge lidt i vandet, derefter sørge for at lade salatbladene dryppe godt af – evt. ved brug af en salatslynge. Herefter opbevares blandende i en plastpose i køleskabets grønsagsskuffe, evt. kan man også skylle salathovedet i hel stand og lade det suge lidt væde, lade det afdryppe godt og herefter opbevares det i en pose på køl.