Hovedsalat

Hovedsalat er en af de mest kendte salat-typer, og er en mere blød salattype end den sædvanlige iceberg-salat.
Den skal have sprøde og saftige, lysegrønne blade, der danner et fast hoved.

Sæson
Hovedsalat er i sæson fra maj til oktober

Anvendelse
Hovedsalat kan anvendes rå i grønne salater, på smørebrødet, eller i din burger,

Vitaminer
Grøn salat indeholder betacaroten samt C- og K-vitamin og mineralerne calcium, mangan og kalium

Opbevaring
Det mest optimale er at gøre salaten klar lige så snart, du har købt den og bragt den hjem. Det vil sige du skal tage bladene fra stokken, skylle dem grundigt og lade dem ligge lidt i vandet, derefter sørge for at lade salatbladene dryppe godt af – evt. ved brug af en salatslynge.
Herefter opbevares blandende i en plastpose i køleskabets grønsagsskuffe, evt. kan man også skylle salathovedet i hel stand og lade det suge lidt væde, lade det afdryppe godt og herefter opbevares det i en pose på køl.



Mad og venner

Find flere opskrifter og råvarer hos Mad&Venner