Icebergsalat

Icebergsalaten er en af de mest kendte og brugte salater.
Icebergsalaten er en hovedsalat, som blev introduceret omkring 1700-tallet og som er udbredt i Sydeuropa, Lilleasien samt Nordafrika.

Sæson
Salaten er i sæson fra maj til oktober, udenfor sommersæsonen importeres icebergsalaten fra blandet andet Italien, Spanien, Israel samt Holland.

Anvendelse
Icebergsalaten har kraftige og sprøde lysegrønne blade, som sidder tæt sammen og danner et fast hoved. Salaten har en mild smag.
Derfor passer den godt til at bruge rå i salater eller en sandwich, men den kan også bruges i varme retter.

Opbevaring
Opbevar icebergsalaten i en plasticpose eller i en bøtte med låg på, i køleskabet. Icebergsalat kan holde sig i køleskabet i ca. 7 dage, hvis salaten er blevet slatten kan du lægge den i iskoldt vand inden brug, så bliver den sprød igen.



Mad og venner

Find flere opskrifter og råvarer hos Mad&Venner


Indtast din e-mail og få tilbud og gode råd om måltidskasser:

Fortsæt uden indtastning af e-mail

Betingelser