Pasta er kendt fra mange forskellige steder i verden og flere nationaliteter hævder at være de første til at fremstille det. Pasta er lavet af mel af nogle bestemte kornsorter, blandet med enten vand eller æg. Ingredienserne æltes sammen og herefter formes pastaen i den ønskede facon og koges. Typisk bliver pasta fremstillet af enten hvedemel eller durummel og er hvid eller gullig, når den er er blevet kogt. Til tider er der tilsat ekstra smagsstoffer i pastaen, som f.eks. tomat, spinat eller chili, hvis der er tilsat dette er pastaen ofte rød eller grøn. Anvendelse Pasta kan anvendes til mange forskellige ting og passer godt som tilbehør i mange forskellige slags retter. Pasta kan serveres med forskelligt kød, laves som en pastasalat eller indgå i vegetariske retter. Opbevaring Pasta kan både være frisklavet samt i en tørret version. Den frisklavede pasta, har et højt vandindhold og kan derfor ofte kun holde sig ganske få dage i køleskabet. Tørret pasta kan derimod holde sig i lang tid.