Løg

Løg er en af de ældste grøntsager, vi mennesker kender til og det bliver blandt andet omtalt i biblen. Der findes mange forskellige varianter af løg, der er forskellige i former og farver, men de stammer alle fra plantearten kepaløg, der er forskel på hvad de forskellige løg er gode til og hvad de kan bruges til.

Løg er en grøntsag, og de almindelige løg er gyldne og brunlige i skallen, når man piller dem er de hvide.

Anvendelse
Almindelige løg kan bruges rå, hvor smagen er bitter.
Men kan også bruges stegt/bagt, hvor smagen af løget bliver mere sød.

Holdbarhed
Løg bør blive opbevaret tørt og køligt, men væk fra de andre madvarer, da de kan afgive smag.
Løg kan holde sig 14 dage i køkkenskabet, 3 måneder i køleskabet og 10 dage på køkkenbordet.

Sæson
Løg er nemme til at få til at gro, at transportere og opbevare over længere tid, disse kvaliteter har gjort løget populært gennem tiderne.
Almindelige løg har sæson hele året.



Mad og venner

Find flere opskrifter og råvarer hos Mad&Venner