Hvidkål er en af de ældste og vildtvoksende grøntsager i Europa. For omkring 200 år siden, begyndte man at dyrke hvidkål på gårdene i stedet for. Hvidkål består af blade, der tilsammen danner et fast hoved og har mørke seje yderblade, det sælges dog normalt i supermarkederne uden de mørke seje yderblade. Hvidkål har et højt indhold af C- og K-vitamin samt fibre og kålen mætter meget, men er kun med ganske få kalorie. Anvendelse Før man kan anvende hvidkålen, skal de yderste blade fjernes, stokken skal skæres fra og kålen skylles. Der er mange anvendelses muligheder med hvidkål, der både kan strimles og tilsættes rå i salater, kommes i supper eller gryderetter. Kålen kan også dampes, koges, sauteres eller lynsteges. Man kan også fryse hvidkål, det skal blot blancheres i omkring 1-3 min. inden det kommes i fryseren. Opbevaring Hvidkål bør opbevares i køleskabet, hvor det kan holde sig i omkring 14 dage. Man kan med fordel dele hvidkålshovedet op i kvarte, så det ikke fylder så meget i køleskabet og pakke ind i plast. Sæson Hvidkål er i sæson fra juli til februar