Kikærten er en bælgfrugt, ligesom diverse bønner, linser og ærter. Kikærten har vokset i tusindvis af år i Sydvestasien, og den bliver i dag specielt dyrket i Indien, Pakistan samt Mellemøsten, hvor den også er meget populær spise. Kikærten er en gullig, kantede og på størrelse med en ært. Kikærterne bliver også kaldt for garbanzo bønner. Vitaminer og smag Kikærten har et højt indhold af protein og kostfibre, og bliver derfor af nogen brugt som et supplement for kød. Kikærter indeholder desuden mange kostfibre, samt vitaminerne A-, E og B-vitamin og mineralerne kalium, calcium, magnesium, jern og zink. Kikærter er faste og har en nøddesmag. Anvendelse Bliver oftest brugt i hummus samt falafler, men kan også bages i ovnen og spises som en snack, eller den kan bruges i kager, salater, supper, gryderetter eller postejer. Tilberedning Før man kan spise kikærterne skal de udblødes i vand i mindst 12 timer og derefter koges de i nyt vand i omkring en time. Det er også muligt at købe kikærter på dåse, disse er udblødte og skal derfor ikke lægges i vand eller koges inden brug, det er dog nødvendigt at skylle dem godt og opvarme dem.