Broccoli

Broccoli er i slægt med blomkål, men den adskiller sig ved at blomsterstanden er løsere bygget. Det er de opsvulmede blomsterstilke og grønne blomsterknopper, der spises ved broccolien.
Broccoli har været kendt i Middelhavsområdet siden Romerriget.

Broccoli er ethylen følsom, hvilket den kan blive blød og misfarvede, hvis den opbevares sammen med frugt og grønt der udskiller ethylen. Det er f.eks. modne tomater, æbler, peberfrugter og blommer der udskiller en stor mængde af ethyl.

Vitaminer
Broccoli er i familie med blomkål, rosenkål og grønkål.
De har alle et højt indhold af C-, B-, A-, E-, og K-vitaminer, samt folsyre, jern, calcium, fosfor og magnesium.
Broccoli har så højt et indhold af C-vitamin, at 50 gram broccoli om dagen er nok til at dække dit daglige behov.

Anvendelse
Kan anvendes rå, kogt, dampet.
Kan f.eks. bruges rå i salater og smoothies eller tilberedt i supper, tærter og wokretter.

Kan holde 6-7 dage ved 4-6 grader.
Sæson
Den danske sæson er fra juni-november.
Men det er muligt at få fra import hele året.



Mad og venner

Find flere opskrifter og råvarer hos Mad&Venner


Indtast din e-mail og få tilbud og gode råd om måltidskasser:

Fortsæt uden indtastning af e-mail

Betingelser