Majs blev oprindeligt bragt til Europa i 1500-tallet fra Sydamerika, da den skulle bruges til dyrefoder, men den endte i stedet for med at blive en del af verdens køkkener. Produktionen af majs overgår enhver anden kornart, og på verdensplan bliver der dyrket mere end 600 millioner tons hvert år. USA står for knap halvdelen af denne produktion. Der findes flere forskellige sorter af majs, nogle er bedst egnet til popcorn eller dyrefoder og sukkermajsen er den vi anvender som grøntsag. Babymajs er små uudviklede kolber, som spises hele. De bliver solgt uden svøbblade og er ikke så kraftige i smag og farve, som sukkermajsen. Vitaminer Majs er en grov grøntsag og den indeholder 2,8 gram kostfiber pr. 100 gram. Majs indeholder blandt andet A- og B-vitaminer og mineralerne kalium og fosfor. Anvendelse Før anvendelse fjernes dækblade, tråde og den nederste del af kolbens stok fjernes. Anvendes rå, kogte eller sauteret. Majs kan godt fryses, de skal blot blancheres inden, kernerne i ca. 2 min. og kolber i ca. 7 min. Opbevaring Majs kan holde sig i 3 - 4 dage og bør lægges i køleskabets grøntsagsskuffe.