Peberfrugten stammer fra Mellem- og Sydamerika, de opdagelsesrejsende tog den med til Europa, hvor den herefter spredte sig videre til Afrika og Asien. Dette betyder, der i dag bliver dyrket peberfrugt i det meste af verden. Der findes peberfrugt i mange forskellige former og farver. De umodne peberfrugter er grønne, nogle sorter holder sig dog grønne ved modning, hvor andre bliver røde, gule, hvide eller blå, når de bliver modne. Peberfrugt bliver normalt solgt i de danske supermarkeder i et miks, med en grøn, gul og rød peberfrugt. De grønne er mere holdbare og mere intense i smagen. Hvor de gule og de røde er mildere og mere søde i smagen. Vitaminer Peberfrugten er en fin frugt. Den har et kostfiberindhold på 1,7 gram pr. 100 gram og indeholder A-, B-, C- og E-vitamin og den indeholder også mineralet kalium Anvendelse Peberfrugt kan spises rå, kogt, dampet, stegt, bagt samt fyldt. De rå peberfrugter har en saftig sprødhed, mens når peberfrugten bliver bagt, stegt eller grillet bliver den blød og sød. Opbevaring Den optimale opbevaring af peberfrugten er køligt, men ikke i køleskabet. Den optimale temperatur for opbevaring er på 8 - 10 grader. Peberfrugten kan holde 12 - 14 dage.