Porre blev udbredt i Europa af Romerne, men har været anvendt af landene omkring Middelhavet i årtusinder. En frisk porre er fast og har sprøde grønne blade. Den nederste del af porren er hvid, da jorden bliver lagt op omkring planten, når den vokser. Den hvide del af porren er mest mild i smagen, mens den grønne del er mest rig på vitaminer og mineraler. Porre er en løg-art, men den danner ikke noget typisk løg og så har den en mere mild smag end et almindeligt løg. Vitaminer Porrer er en grov grøntsag og den har et kostfiberindhold på 2,2 gram pr. 100 gram. Porrer indeholder vitaminerne A og B og mineralerne kalium og zink. Anvendelse Jord og sand kan gemme sig i bladene på porren, derfor skal den skylles grundigt inden brug. Hvis porren ikke skal bruges hel, er det nemmeste at halvere den hele vejen på langs, før den bliver skyllet. Porren kan spises rå, dampet, kogt, stegt og bagt. Den kan blive brugt som almindelige løg. Opbevaring Porrer kan holde sig i 12 - 14 dage og skal opbevares i køleskabets grøntsagsskuffe. Sæson De danske porre er i sæson fra juli - marts Mens det er muligt at få fra import hele året.