Citroner er en frugt i citrusfamilien, der både indeholder frugter der er søde, sure samt bitre og de er alle fyldt med C-vitamin. Citronen er oval og har en tyk, gul skal og frugtkødet er meget saftigt men syrligt. Citrontræet stammer fra Indien og Kina, men i dag bliver citronerne til de danske supermarkeder importeret fra Sydeuropa. Man har brugt citron i madlavningen i Danmark siden 1800-tallet. Anvendelse og opbevaring Citronsaft bliver idag brugt til mange forskellige ting, f.eks. bruges det til pletrensning, alternativ lægemiddel mod forkølelse, citronen kan også bruges til mange forskellige ting indenfor madlavning. Citron kan bruges til, drinks, kager, desserter, dressing, kolde og varme retter. Hvis man skal bruge citron-skallen til bagning eller til drinks, bør man vælge de usprøjtede citroner. Citroner som ikke er sprøjtet kan holde sig i køleskabet i 8 - 10 dage. Sprøjtede citroner har lang holdbarhed, omkring en måned i køleskabet. Sæson Førhen kunne man ikke få friske citroner på visse tider af året i Danmark, derfor havde man plastikflasker med koncentreret citronsaft stående, i dag er det dog muligt at få friske citroner hele året.