Jordbær stammer oprindeligt fra Amerika, og kan findes vilde i store dele af Amerika, Europa og Asien. Man kan spore jordbærret helt tilbage til 1300-tallet, hvor man begyndte at avle på de vilde sorter, omkring år 1800 begyndte de typer af jordbær vi kender i dag, at opstå. Normalt anses jordbær som værende et bær, men faktisk er jordbær en såkaldt ’falsk-frugt’. Et jordbær er en samling af nødder, prikkerne man kan se i jordbærret er små nødder og det røde på bærret er udvendigt frugtkød, der holder sammen på nødderne. Vitaminer Jordbær har et højt indhold af C-vitaminer og antioxidanter og de er også rige på fibre, som er gode for maven og til at vedligeholde vægten. Derudover er jordbær også rige på folsyre, mangan samt magnesium, som alle er stoffer der hjælper kroppen med at holde sig i balance. Anvendelse Jordbær kan anvendes på mange forskellige måder, bærret kan anvendes som det er og spises med kold fløde og sukker eller i salater – det kan også benyttes til desserter i diverse kager. Man kan også bruge jordbær til at lave smoothies, grød eller syltetøj. Opbevaring Jordbær bør opbevares i køleskabet og bør ideelt set spises samme dag som det købes, men det kan dog holde sig køleskabet 2-3 dage. Jordbær smager dog af mest hvis det ikke er for koldt, derfor bør det tages ud af køleskabet i omkring 1 time før, de skal spises. Man bør først skylle jordbærrene lige inden de skal spises. Man kan også komme jordbær i fryseren, skyl og nip dem inden du fryser dem. De kan holde sig 10 måneder i fryseren. Efter de har været i fryseren egner de sig bedst til smoothies, grød eller marmelade. Sæson Jordbær har en kort sæson og de danske jordbær har sæson fra juni til juli