Sådan tjener Findmaaltidskasse penge
Spar op til 765 kr. på de
4 første måltidskasser
BESTIL NU
 Sandheden om vitaminpiller og kosttilskud

Sandheden om vitaminpiller og kosttilskud

Af Mette Stensballe opdateret d. 16-11-2022

Vitaminer og kosttilskud er en kæmpe forretning, og mange danskere tager hver dag en vitaminpille for at sikre sig, at kroppen får alle vitaminer og mineraler, som den har brug for. Men det er i mange tilfælde faktisk helt unødvendigt. For forskning viser, ekstra vitaminer i pilleform eller dråbeform faktisk er ganske overflødigt, hvis blot man sørger for at spise sundt og varieret og ellers følger de ti kostråd.

kosttilskud og vitaminerDu kan desværre heller ikke “snyde” på den måde, at du kun lever af toastbrød og så bare supplerer med multivitaminpiller og på den måde er sikret alle vitaminer og mineraler, du skal bruge. For maden og fødevarerne indeholder meget andet end blot vitaminer og mineraler. Gennem kosten får man også protein, fedt, kulhydrat og fibre, der er nødvendige for, at kroppen ellers kan fungere. Så hvis du er sund og rask og følger kostrådene, så er du sikret alle de vitaminer, som du brug for.

Det er derfor unødvendigt at tage den daglige vitaminpille på trods af, hvad nogle vitaminpillefabrikanter prøver at fortælle dig. Det er dog en undtagelse, hvis du har særligt brug for ekstra vitamin. Måske har du været ved lægen og fået konstateret et underskud af en særlig ting, for eksempel jern, som mange kvinder er i underskud af - især hvis de har kraftige menstruationer.

Nogle bivirkninger i forbindelse med medicin kan også afhjælpes med ekstra vitaminer. Hvis du er gravid - eller prøver at blive det - så er vitaminer også her en nødvendighed, ligesom ældre personer med skrøbelige knogler og et mindre modstandsdygtigt immunforsvar.

Opdag nye, sunde retter med måltidskasser

At abonnere på en måltidskasse kan være en god vej frem, hvis du har svært ved at spise varieret og hele tiden ender med at spise de samme måltider igen og igen. Hvis du ikke har fantasien eller overskuddet til at finde på måltider hver dag, der følger de ti kostråd, så lad nogle andre lave planlægningen for dig. Der findes et hav af forskellige måltidskasser, hvor der følger både kostplan, ingredienser og udførlige opskrifter med, så du ikke behøver at bekymre dig om andet end at lave maden. Hvis du gerne vil være sikret, at du og dine familie får alle de vitaminer, de har brug for, så er det en god mulighed for at være sikret, at du er dækket ind på alle fronter.

Se vores udvalg af sunde måltidskasser

De 10 kostråd

Her er de ti kostråd:

  1. Spis varieret, ikke for meget og vær fysisk aktiv. Det anbefales at være fysisk aktiv mindst 30 minutter om dagen.
  2. Spis frugt og mange grøntsager. Det anbefales at spise 600 gram frugt og grønt om dagen. Mindst halvdelen skal være grøntsager.
  3. Spis mere fisk, Det anbefales at spise 350 gram fisk om ugen. 200 gram bør være fed fisk.
  4. Vælg fuldkorn Når du køber brød, ris og pasta, så gå efter det grove af slagsen med masser af fuldkorn.
  5. Vælg magert kød og kødpålæg Det anbefales at spise kød med maks 10 procent fedt og helst ikke mere end 500 gram kød om ugen.
  6. Vælg magre mejeriprodukter. Det anbefales at holde sig fra de fede mælkeprodukter og i stedet vælge de magre mejeriprodukter som skummetmælk og minimælk.
  7. Spis mindre mættet fedt. Det anbefales at vælge planteolier og flydende eller blød margarine i stedet for smør. Mættet fedt er i sin form mere fast end umættet fedt.
  8. Spis mad med mindre salt. Undgå salt så vidt, det er muligt. Det meste salt får vi fra færdigretter, ost og kødprodukter.
  9. Spis mindre sukker. Skær ned på slik og søde sager.
  10. Drik maks en halv liter sodavand, saft, juice eller energidrik om ugen. Drik vand i stedet for sodavand, juice og alkohol - gerne halvanden liter om dagen. Kaffe og te tæller med i regnskabet, men spar på mælken, fløden og sukkerknalderne.

FAQ - Ofte stillede spørgsmål

Skal man spise vitaminpiller for at få alle vitaminer og mineraler?

Som udgangspunkt er en varieret kost nok til give dig alle de vitaminer og mineraler du har brug for. Der kan dog være tilfælde hvor det giver mening, f.eks. hvis du er ældre, gravid eller har jernmangel pga. kraftig menstruation. 

Hvordan sikrer jeg mig, at jeg spiser varieret nok?

Det kan være svært altid at spise grøntsager nok og have overblik over sit mad indtag. Med måltidskasser kan du sikre dig, at du altid får sunde og varierede måltider, som altid er udformet efter sundhedsmæssige anbefalinger. Så kan du droppe spekulationerne og bare nyde maden. 

Afprøv nye retter og opskrifter med en måltidskasse

Brugernes favorit

Hurtig

Med deres kategori "Hurtig", får du ekstra hurtige retter til dig med en travl hverdag. Der er altid noget for enhver smag på menuen, så du kan prøve en masse forskelligt og opdage nye favoritter.

2-6 personer

15 - 20 min.

2-5 dage

Tilbud: 20 % rabat på første 2 kasser og spar op til 539 kr.

Fra

34 dkk

per portion

Bestil her

Nemt og hurtigt

Vælg mellem forskellige, nemme retter. Hver uge bliver du præsenteret for nye opskrifter, som du kan vælge mellem.

2-4 personer

15 - 45 min.

3-5 dage

Tilbud: Spar op til 1.199 kr. på de første 5 kasser

Fra

32 dkk

per portion

Bestil her

KvikKassen

KvikKassen indeholder velsmagende, varierede og velkendte måltider med et tvist, der er hurtige at tilberede. KvikKassen er mad med masser af grøntsager, samt kød eller fisk.

1-5 personer

30 min.

3-5 dage

Tilbud: Få 25 % på første kasse med koden: RABAT25

Fra

35 dkk

per portion

Bestil her
Derfor kan du trygt bruge Findmaaltidskasse

På Findmaaltidskasse arbejder vi for at give dig overblik over måltidskasser. Vi rangerer udbydere og udvalg efter faktorer som popularitet, pris, ekstra features, vores kommisionssats mm. Vi bliver kompenseret for at sende kunder til samarbejdspartnere, og er ikke nødvendigvis det fulde billede af markedet. Læs mere her

Læs også

Kampagnekoder, inspiration, tips og tricks leveret i din indbakke.
logo