Sådan tjener Findmaaltidskasse penge
Spar op til 765 kr. på de
4 første måltidskasser
BESTIL NU
 Proteinrige fødevarer: uden kød

Proteinrige fødevarer: uden kød

Af Morten Jørgensen opdateret d. 16-11-2022

I løbet af årene er der sket en stigning på hvor mange danskere der spiser udelukkende eller delvist vegetarisk. En helt ny undersøgelse lavet af Coop Analyse og Dansk Vegetarisk Forening, svarede 8,2 procent, at de undgår at spise kød mindst halvdelen af ugens dage, hvilket er svarende til 465.000 personer. Samtidig svarede 20 procent af de adspurgte danskere, at de har en kødfri dag om ugen. Hvis man ser tilbage på år 2010, hvor danskerne skulle svare på samme spørgsmål, var der kun 3,8 procent af danskerne der svarede det samme.

Der findes flere forskellige udgaver af ikke at spise kød, de fleste kender vegetar og veganer. Men hvem spiser hvad? Vegetar: Spiser hverken kød, fjerkræ, fisk eller andre animalske produkter. Veganer: Holder sig ikke kun fra kød, fjerkræ og fisk, men også æg og mælke­produkter. Pescetar: Lever stort set vegetarisk, men spiser stadig fisk. Flexitar: En fleksibel vegetar, som for det meste spiser vegetarisk, men en gang imellem får kød. Raw Food: Spiser vegansk, men op­varmer ikke maden til mere end omkring 42 grader.

Skån miljøet med kødfrie dage

kødfri dage

Der er mange grunde til at danskerne ønsker at holde kødfrie dage eller være helt kødfri, mange mener det er bedre for deres sundhed, ligesom hensynet til miljøet og dyrene også er en motivation for mange, der besvarede undersøgelsen. For andre er det måske æstetiske, religiøse eller spirituelle årsager der er afgørende for, der ikke spises kød.

Mange har et indtryk af, at det er svært at få dækket sit proteinbehov uden at spise kød. Men der findes mange andre fødevarer end kød, der indeholder masser af protein og nogle giver endda flere proteiner end kød:

Mælkeprodukter:

Frø og kerner

Linser og bønner

Disse fødevarer har alle et proteinindhold, der er højere end der er i det mest almindelige kød, det er derfor nemt at erstatte proteinet fra kød med andre fødevarer, hvis man ikke ønsker at spise kød, eller hvis man ønsker at skære ned på sit kødforbrug. Lige meget om man spiser kød eller ej, er det rigtig vigtigt at få protein gennem sin kost.

Husk dine proteiner

Men hvorfor er protein så vigtigt? Proteiner er vores krops byggesten. Protein bliver brugt til at opbygge blandt andet celler, væv, hormoner, antistoffer og enzymer. Proteiner består af forskellige aminosyrer og flere af dem kan kroppen ikke selv danne. Men da de er nødvendige for dannelsen af flere specifikke og nødvendige proteiner, skal de tilføres med maden. De nordiske anbefalinger på indtag af protein er på 0,8 gram protein pr. kilo kropsvægt. Det vil altså sige, at hvis du vejer 80 kg. er dit behov for protein på: 64 gram pr. dag. De fleste danskere får mere protein end hvad de har brug for, det overskydende protein bruger kroppen som energikilde. For nogen kan det virke uoverskueligt ikke, at spise kød og finde alternativer til at få protein på og hvad man kan erstatte kød med.

Gør det nemt med måltidskasser

Men hvis du ønsker ikke at spise kød eller at spise mindre kød, er det ikke besværligt. Her på siden, finder du flere leverandører af vegetariske måltidskasser. Som nyudsprunget vegetar kan det også være svært at konstant skulle finde nye spændende opskrifter, og en måltidskasse kan være den rette introduktion. Er du mere erfaren vegetar kan en måltidskasse resultere i ny inspiration til spændende opskrifter. Måltidskassen giver dig et bredt sortiment af forskellige og spændende råvarer, der sikrer en varieret og alsidig kost med alt den næring og alle de proteiner du har brug for på en kødfri kost. Her på siden kan du finde leverandører, der udbyder forskellige måltidskasser, som leverer lige til døren og hvor der medfølger både kostplan, de ingredienser der skal bruges samt udførlige opskrifter, så dig og din familie ikke skal bekymre sig om andet end at lave maden.

Se vores udvalg af vegetariske måltidskasser

FAQ - Ofte stillede spørgsmål

Hvilke fødevarer indeholder proteiner udover kød?

Revet parmasan, fast ost, mozarella, græskarkerner, hørfrø, edamamebønner, røde linseer og brune linser. Se det præcise proteinindhold længere oppe. 

Hvordan kan man få protein når man er vegetar?

Der er rig mulighed for at få proteiner som vegetar. Der findes proteiner i mejeriprodukter og grøntsager, som fint kan gøre op for kød. Du kan evt. prøve en vetegar måltidskasse, så du kan få en masse inspiration til madlavningen. 

Denne artikel er skrevet i samarbejde med teamet bag Skiftforsikring.dk, her kan du finde de billigste forsikringer

Afprøv nye retter og opskrifter med en måltidskasse

Brugernes favorit

Hurtig

Med deres kategori "Hurtig", får du ekstra hurtige retter til dig med en travl hverdag. Der er altid noget for enhver smag på menuen, så du kan prøve en masse forskelligt og opdage nye favoritter.

2-6 personer

15 - 20 min.

2-5 dage

Tilbud: 20 % rabat på første 2 kasser og spar op til 539 kr.

Fra

34 dkk

per portion

Bestil her

Nemt og hurtigt

Vælg mellem forskellige, nemme retter. Hver uge bliver du præsenteret for nye opskrifter, som du kan vælge mellem.

2-4 personer

15 - 45 min.

3-5 dage

Tilbud: Spar op til 1.199 kr. på de første 5 kasser

Fra

32 dkk

per portion

Bestil her

KvikKassen

KvikKassen indeholder velsmagende, varierede og velkendte måltider med et tvist, der er hurtige at tilberede. KvikKassen er mad med masser af grøntsager, samt kød eller fisk.

1-5 personer

30 min.

3-5 dage

Tilbud: Få 25 % på første kasse med koden: RABAT25

Fra

35 dkk

per portion

Bestil her
Derfor kan du trygt bruge Findmaaltidskasse

På Findmaaltidskasse arbejder vi for at give dig overblik over måltidskasser. Vi rangerer udbydere og udvalg efter faktorer som popularitet, pris, ekstra features, vores kommisionssats mm. Vi bliver kompenseret for at sende kunder til samarbejdspartnere, og er ikke nødvendigvis det fulde billede af markedet. Læs mere her

Læs også

Kampagnekoder, inspiration, tips og tricks leveret i din indbakke.
logo