Sådan tjener Findmaaltidskasse penge
Spar op til 765 kr. på de
4 første måltidskasser
BESTIL NU
 Overvejer du en kødfri kost?

Overvejer du en kødfri kost?

Af Daniel Østergaard opdateret d. 14-11-2022

Debatterne om klimaet og hvordan vi skal forsøge at minimere vores CO2-udledning, spare på klodens ressourcer og generelt tage mere hensyn til miljøet, er meget aktuelle i dag. Det kan være, at det har sat nogle refleksioner i gang hos dig, og din indre diskussion er genåbnet - skal jeg fravælge kød eller ej?

Klimadebatten kommer ofte på banen. Desværre er det også en meget nødvendig debat, da vi har en tendens til at overforbruge klodens ressourcer. Derfor stiller flere og flere danskere spørgsmål ved, hvorvidt der skal kød på bordet eller ej. Mange stiller også spørgsmålstegn ved hvor ofte, der skal være kød på bordet. Vi kan desværre ikke komme udenom det. Kødproduktion er bare én af de største klimasyndere. Der er naturligvis mange andre faktorer, som har en negativt effekt på vores klode. Her kan eksempelvis flyrejser og biler på vejene fremhæves.

Dog lægger kødproduktionen ekstra pres på miljøet, da det udleder store mængder drivhusgasser og forurening. Derudover kræver kødproduktionen et enormt vandforbrug og betyder ofte skovrydninger. Om man vil fravælge kød eller ej, er ofte en smagssag. De miljømæssige fordele, ved at skifte kød ud med en plantebaseret kost, er så veldokumenterede efterhånden, så det er svært at finde et godt argument for, hvorfor man ikke bør fravælge kød.

Hvad betyder det reelt?

<plantebaseret kost

Der findes et væld af studier, som vi anbefaler, at du læser mere om, hvis du er interesseret i hvad en plantebaseret kost faktisk betyder for miljøet. Meget peger på, at en vegetarisk eller vegansk kost kan nedsætte den gennemsnitlige udledning af drivhusgasser med helt op til 67 pct. På samme måde kan det nedsætte vandforbruget med 75 pct. Det har altså en reel betydning, når man vælger at sætte en plantebaseret på dagsorden - og det er svært at argumentere imod.

Der er dog andre muligheder, hvis du ikke har lyst til helt at fravælge kødet i din hverdag. Du kan eksempelvis starte med at spise lidt mindre kød i løbet af ugen. Det kan måske virke irrelevant, men det har altså en betydning, når man kigger på det store billede.

Du kan finde mange måltidskasser, som tilbyder vegetariske eller veganske kasser. Mange måltidskasse leverandører giver dig også mulighed for, at skifte mellem de forskellige måltidskasser fra uge til uge. Det betyder, at hvis du én enkelt uge, får lyst til at kvitte kødet, så kan du stadig få en nem, god og varieret kost - uden at du selv skal handle eller finde gode opskrifter.

Hvis du, ugen efter, savner lidt kød i din hverdag, så kan du nemt vælge en måltidskasse, som indeholder kød. På den måde kan du hjælpe miljøet, men på dine egne præmisser. Hos Findmåltidskasse kan du vælge mellem et stort udvalg af forskellige måltidskasse-producenter. Producenter som både tilbyder vegetariske, veganske eller mere traditionelle måltidskasser. Du kan altid sammenligne, og finde den måltidskasse, som passer perfekt til dig, lige her.

Prøv en vegetarisk måltidskasse

Vil du sætte dyrevelfærd på agendaen?

Vegetar-og veganer tendensen har for alvor vundet frem. Rigtig mange danskere indfører kødfrie dage, og en stor del af den danske befolkning fravælger helt kød. Årsagerne, til at man ønsker en mere plantebaseret kost, kan være mange. Nogle implementerer en plantebaseret kost (eller holder kødfrie dage) af hensyn til miljøet. Andre vælger en plantebaseret kost grundet sundhedsårsager, og andre igen gør det af hensyn til dyrevelfærden (eller en kombination af ovenstående).

Det er ikke alle personer, som er klar til at tage springet og helt fravælge kød. Det forstår vi godt. Vi anbefaler dog altid, at man har fokus på hvilke fødevarer man køber, når man står ved køledisken i supermarkedet. Det er vigtigt, at have fokus på en mere bæredygtig madkultur - uden at du behøver at gå på kompromis med kvalitet. Det er også vigtigt, at have omtanke og respekt for dyr og natur. Derfor synes vi, det er vigtigt at gøre opmærksom på, at vælge enten friland eller økologi når du handler kød, æg og mejeriprodukter. Du kan finde utrolig mange måltidskasser på markedet, som enten er 100 pct. økologiske eller giver dig mulighed for, for et mindre tillæg, at tilkøbe dig til en økologisk måltidskasse.

Vi ved godt, at en økologisk og/eller plantebaseret kost, er en anelse dyrere, men det er vigtigt at huske på, at der er tale om levende væsner og vores miljø. Vi er klar over, at der er mange personer, som ikke har lyst til at fravælge kødet, og det er helt fair. Det kan dog være en fordel, til tider, at være åbensindet, når du kommer til frilands kød, æg og mejeriprodukter. Så er du sikker på, at dyrene har haft en god tilværelse og ikke levet under kritisable forhold.

Prøv en vegansk måltidskasse

Plantebaseret kost er kommet for at blive

Efterspørgslen efter plantebaseret produkter er steget, og mange producenter af dagligvarer, og måltidskasser, har sat det plantebaserede og nemme måltid på dagsordenen. Det gør det nemt for os, som forbrugere, stadig at få et godt og hurtigt måltid, hvor vi ikke får følelsen af, at kødet mangler.

Mange danskere har allerede truffet valget om at skære ned på kødet, hvilket kommer planeten til gode. Man kan sikkert aldrig nå til enighed om, hvordan klimakrisen skal løses. Det vigtigste er dog, at man husker på, at den enkelte person KAN gøre en forskel. Det er i hvert fald værd at have in mente, hvordan man hver især bedst kan gøre en forskel for miljøet, dyrene og de kommende generationer. Mulighederne er mange, og du kan stadig hjælpe miljøet på dine præmisser. Heldigvis har rigtig mange måltidskasse-producenter gjort det nemmere for os i hverdagen, så vi kan få velsmagende måltider, som er gode for både os selv og for vores planet.

FAQ - Ofte stillede spørgsmål

Er plantebaseret kost sundt?

En plantebaseret kost kan være rigtig sundt, hvis man sikrer sig at man får de nødvendige næringsstoffer, som man ikke får gennem kød. Med en vegetar eller veganer måltidskasse kan du sikre dig at retter indeholder alle de næringstoffer du har brug for, samtidig med at du skåner miljøet. 

Er det usundt at spise kød?

Det er slet ikke usundt at spise kød, men spiser man meget kød, kan det være en god ide at spise magert kød såsom kylling, og fisk. Kødproduktion er derimod en stor CO2-synder, og derfor kan man overveje at skære ned på kødforbruget - det vil også gavne din pengepung.

Afprøv nye retter og opskrifter med en måltidskasse

Brugernes favorit

Hurtig

Med deres kategori "Hurtig", får du ekstra hurtige retter til dig med en travl hverdag. Der er altid noget for enhver smag på menuen, så du kan prøve en masse forskelligt og opdage nye favoritter.

2-6 personer

15 - 20 min.

2-5 dage

Tilbud: 20 % rabat på første 2 kasser og spar op til 539 kr.

Fra

34 dkk

per portion

Bestil her

Nemt og hurtigt

Vælg mellem forskellige, nemme retter. Hver uge bliver du præsenteret for nye opskrifter, som du kan vælge mellem.

2-4 personer

15 - 45 min.

3-5 dage

Tilbud: Spar op til 1.199 kr. på de første 5 kasser

Fra

32 dkk

per portion

Bestil her

KvikKassen

KvikKassen indeholder velsmagende, varierede og velkendte måltider med et tvist, der er hurtige at tilberede. KvikKassen er mad med masser af grøntsager, samt kød eller fisk.

1-5 personer

30 min.

3-5 dage

Tilbud: Få 25 % på første kasse med koden: RABAT25

Fra

35 dkk

per portion

Bestil her
Derfor kan du trygt bruge Findmaaltidskasse

På Findmaaltidskasse arbejder vi for at give dig overblik over måltidskasser. Vi rangerer udbydere og udvalg efter faktorer som popularitet, pris, ekstra features, vores kommisionssats mm. Vi bliver kompenseret for at sende kunder til samarbejdspartnere, og er ikke nødvendigvis det fulde billede af markedet. Læs mere her

Læs også

Kampagnekoder, inspiration, tips og tricks leveret i din indbakke.
logo