facebook


Fødevarestyrelsen har opstillet 10 kostråd, til at få danskerne til at spise mere sundt og hensigtsmæssigt. Et af de 10 kostråd fra Fødevarestyrelsen lyder, ‘Spis mere fisk’. Anbefalingerne er at man spiser fisk to gange om ugen til hovedret og flere gange om ugen som pålæg. I alt skal man gerne have 350 gram fisk om ugen, heraf skal de ca. 200 gram fed fisk som f.eks. laks, ørred, makrel og sild. Men alle former for fisk tæller med i regnskabet og det gælder også f.eks. fiskefrikadeller, frossen fisk og fisk på dåse som makrel, tun og torskerogn. Frosne fisk er lige så sunde som de friskfangede - hvorimod at kapsler med fiskeolie ikke har den samme sundhedsfremmende effekt, som man får hvis man spiser fisk. Men danskerne følger ikke de officielle anbefalinger, for 31 procent af danskerne kommer der fisk på bordet mindst en gang om ugen. Men for 27 procent er der fisk til aftensmaden sjældnere end månedligt eller aldrig. Det er mest udbredt blandt de 55- 74 årige, at spise fisk både til frokost samt til aftensmad. Men mange danskere ønsker faktisk, at spise mere fisk. 59 % af danskerne synes ikke, de får nok fisk til aftensmad og en af grundene til der ikke så tit kommer fisk på bordet til aftensmaden, er for mange at de synes fisk er for dyrt at købe. Samtidig fortæller mange også at de mangler inspiration til hvad de kan lave af fiskeretter. Til spørgsmålet ‘Kunne du tænke dig at spise mere fisk, end du gør i dag’, svarer 25 procent ‘ja, meget mere’ og halvdelen vil gerne spise lidt mere. Men hvorfor er det så vigtigt at spise fisk? Fisk og især fed er vigtigt at spise, da det indeholder blandt andet fiskeolier, selen, jod og D-vitamin, hvilket alle sammen er ting kroppen har brug for, men som er svære at få nok af fra andre fødevarer. Når man spiser fisk flere gange om ugen, har man mindre risiko for at få hjerte-kar-sygdomme sammenlignet med personer, der sjældent spiser fisk. Mangel på D-vitamin kan give knoglesvind, og det øger risikoen for knoglebrud hos ældre, ved mangel på jod kan man opleve en forstørret skjoldbruskkirtel og dermed risiko for forstyrrelser i stofskiftet. Der er ikke en egentlig mangel på selen hos danskerne, men selen kan være med til at mindske risikoen for kræft og hjerte-kar-sygdomme. Kvinder der planlægger en graviditet, er gravide eller ammende, eller børn mellem 3 - 14 år, bør dog ikke spise udskæringer af store rovfisk som f.eks. tun, rokke, helleflynder, da de kan indeholde et højt indhold af kviksølv. Synes du og familien også at fisk er dyrt og det er svært at finde på opskrifter med fisk? Her på siden kan du finde leverandører der levere måltidskasser, hvor der fokus på fisk. Med en måltidskasse fra en af leverandørerne, vil alt være ordnet for dig. Der bliver handlet ind og sørget for frisk fisk, der hovedsageligt er fanget i danske farvande og landet i danske havne. Der stilles ekstra store krav til kvaliteten af råvaren og den efterfølgende håndtering af fisken. Kokke har sørget for at sammensætte lette opskrifter med den friske fisk, så I kan afprøve lette retter og få ny inspiration til hvordan man let og nemt kan tilberede fiskeretter.




December måneds udvalgte måltidskasser

Der er langt flere leverandører af måltidskasser end du umiddelbart tror. Vi har samlet dem alle sammen. Find din kasse og bestil den på leverandørens egen side.

Indtast din e-mail og få tilbud og gode råd om måltidskasser:

Betingelser

logo