Sådan tjener Findmaaltidskasse penge
Spar op til 765 kr. på de
4 første måltidskasser
BESTIL NU
 Hvorfor er det egentlig vigtigt at spise økologisk?

Hvorfor er det egentlig vigtigt at spise økologisk?

Af Mette Stensballe opdateret d. 14-11-2022

Hvorfor spise økologi?

Frugtkasser.jpgDu har sikkert stået nede i supermarkedet mange gange og undret dig over, hvorfor det nu lige er, at du skal købe økologiske varer. De er jo ofte væsentligt dyrere end de ikke-økologiske, og har det virkelig den store betydning, som folk påstår, at det har? Nogle folk er nærmest religiøse, når det kommer til økologi. De er af den overbevisning, at de bliver syge, hvis de spiser fødevarer, der ikke er økologiske. Andre tager det langt mere stille og roligt, og de er måske i tvivl om, hvorvidt det overhovedet kan betale sig at købe de økologiske fødevarer i stedet for de almindelige, som typisk er billigere, og hvor der desuden også er et større udvalg.

Vi har samlet de forskellige udbyderes økologiske måltidskasser her, så er det nemt at danne sig et overblik over priserne.

Økologiske frugter og grøntsager adskiller sig fra de almindelige landmænd på den måde, at de ikke bruger lige så mange sprøjtegifte. De almindelige landmænd bruger kemiske gødningsstoffer for at få jorden til at give nok næring til planterne. Desuden bruger de forskellige kemiske ukrudtsmidler og sprøjtegifte for at bekæmpe insekter. Det betyder, at du kan finde mange flere kemiske rester i de konventionelle fødevarer.

Flere eksperter har påpeget, at de kemiske rester kan være kræftfremkaldende, og de kan derfor have en negativ indvirkning på din krop. Hvis du er gravid, ser det ud til at du skal være ekstra påpasselig, for kemiske rester og pesticider har været sat i forbindelse med fostermisdannelser og spontane aborter.

Økologiske måltidskasser

Økologisk kød

Når det kommer til kød, er der også en række helbredsmæssige fordele ved at vælge økologisk. Landmænd giver nemlig deres dyr hormoner og antibiotika for at effektivisere produktionen. Men disse medikamenter bliver lagret i deres fedtvæv og dermed spist af os i sidste ende, og vi har slet ikke godt af så meget antibiotika. Det kan gøre os resistente over for medicinen, når vi selv har brug for den.

Desuden har miljøet heller ikke godt af, at der bliver brugt så mange kemikalier i landbruget. De siver nemlig ud i vores grundvand og forurener dermed hele vores økosystem. Have, floder og søer er ofte endestationen for mange af de skadelige kemikalier. Når kemikalerne i vandet, absorberes de af planterne, som spises af små fisk, som spises af større fisk, som i sidste ende spises af os, og på den måde bliver kemikalierne ved med at være i naturens system. Der er derfor rigtig mange sundhedsmæssige fordele ved at skifte de konventionelle fødevarer ud med de økologiske, også selvom de koster lidt ekstra.

Hvis du gerne vil være sikret, at hele din kost er 100 procent økologisk for at skåne dine børn og dig selv for så mange kemikalier som muligt, så kan du abonnere på en måltidskasse. Der findes mange forskellige måltidskasser på markedet i dag, hvor du kan regne med, at indholdet er 100 procent økologisk.

Denne artikel er lavet i samarbejdet med teamet bag Tjekakasse.dk, der kan du finde den Bedste og billigste A-kasse.

FAQ - Ofte stillede spørgsmål

Hvilke helbredsmæssige konsekvenser er der ved ikke at spise økologisk?

Eksperter påpeger, at kemiske rester i fødevarer fra pesticider og antobiotika kan være kræftfremkaldende samt skabe fostermisdannelser og spontane aborter, hvis man er gravid. Du kan helt undgå kemi i kosten ved at bestille en måltidskasse fra Årstiderne, hvis kasser alle er økologiske. 

Hvad er fordelene ved at spise økologisk?

Ved at købe økologiske fødevarer passer du på din krop, men også på naturen omkring dig. Pesticider og medicin brugt til landbrug og kvæg kan sprede sig gennem vandløb og dyr, og det kan få konsekvenser for økosystemet, og ramme os selv igen. F.eks. kan indtaget af kød med antibiotika gøre os mennesker resistente overfor det. 

Afprøv nye retter og opskrifter med en måltidskasse

Brugernes favorit

Hurtig

Med deres kategori "Hurtig", får du ekstra hurtige retter til dig med en travl hverdag. Der er altid noget for enhver smag på menuen, så du kan prøve en masse forskelligt og opdage nye favoritter.

2-6 personer

15 - 20 min.

2-5 dage

Tilbud: 20 % rabat på første 2 kasser og spar op til 539 kr.

Fra

34 dkk

per portion

Bestil her

Nemt og hurtigt

Vælg mellem forskellige, nemme retter. Hver uge bliver du præsenteret for nye opskrifter, som du kan vælge mellem.

2-4 personer

15 - 45 min.

3-5 dage

Tilbud: Spar op til 1.199 kr. på de første 5 kasser

Fra

32 dkk

per portion

Bestil her

KvikKassen

KvikKassen indeholder velsmagende, varierede og velkendte måltider med et tvist, der er hurtige at tilberede. KvikKassen er mad med masser af grøntsager, samt kød eller fisk.

1-5 personer

30 min.

3-5 dage

Tilbud: Få 25 % på første kasse med koden: RABAT25

Fra

35 dkk

per portion

Bestil her
Derfor kan du trygt bruge Findmaaltidskasse

På Findmaaltidskasse arbejder vi for at give dig overblik over måltidskasser. Vi rangerer udbydere og udvalg efter faktorer som popularitet, pris, ekstra features, vores kommisionssats mm. Vi bliver kompenseret for at sende kunder til samarbejdspartnere, og er ikke nødvendigvis det fulde billede af markedet. Læs mere her

Læs også

Kampagnekoder, inspiration, tips og tricks leveret i din indbakke.
logo